Mathias Rytter (th) og Søren Leth (tv) modtog på vegne af Rytters Tømrerfirma ApS Erhvervsprisen 2016 af Ole Sørensen fra Djurslands Erhvervsråd. Foto: Martin Schultz

Mathias Rytter (th) og Søren Leth (tv) modtog på vegne af Rytters Tømrerfirma ApS Erhvervsprisen 2016 af Ole Sørensen fra Djurslands Erhvervsråd. Foto: Martin Schultz

Erhverv:

Unge virksomheder hyldet til nytårskur

Djurslands Erhvervsråd uddelte priser til Rytters Tømrerfirma ApS og Apetit til nytårskur på Gl. Estrup

Af
Af Martin Schultz

?Det var Djurslands hurtigst galopperende gazelle, Rytters Tømrerfirma ApS fra Trustrup, som fredag eftermiddag ved Djurslands Erhvervsråds Nytårskur i Riddersalen på Gl. Estrup fik tildelt Årets Erhvervspris 2016.
Den unge tømrermester Mathias Rytter startede ene mand sin virksomhed i 2007, men har henover finanskrise og andre besværligheder præsteret en kontinuerlig vækst, som har skabet flere arbejdspladser i lokalsamfundet. Virksomheden beskæftiger i dag 14 medarbejdere og har et stærkt ungt hold af faglærte tømrere, som er klar til næsten alle slags opgaver.
“Vi har vækstet gennem hele finanskrisen, og de sidste to år har vi kørt for fuldt drøn, både sommer og vinter,” siger 32-årige Mathias Rytter.
“Vi har til Årets Erhvervspris 2016 valgt en virksomhed, som har vist, at gode gamle dyder som kvalitet, faglig kompetence med nutidens teknologi, faglig stolthed, og færdigt arbejde til aftalt tid og pris stadig er de stærkeste vækstparametre i erhvervslivet,” siger formand for Djurslands Erhvervsråd, Ole Sørensen.

Apetit har fundet sin niche

Årets Iværksætterpris 2016 gik til caféen, butikken og cateringvirksomheden Apetit i Auning.
Berit Lanther og Michael Nielsen er parret bag Apetit, som ifølge Ole Sørensen er en ung virksomhed, som har bragt et stykke storbykultur midt ind i hjertet af Auning.
Hvem havde nemlig lige set muligheden for at drive en café i Auning, men ved at kombinere flere muligheder har Apetit fundet sin egen bærbare niche.
Virksomheden blev i 2012 etableret som et cateringselskab, der hurtigt fik et godt ry for at levere friske retter, både til frokost, aften, fester og receptioner.
I god iværksætterånd fortsatte man udviklingen, da der viste sig et behov for et mødested i Auning. Caféen blev startet i april 2014.
“Byens borgere fik et unikt mødested, hvor man i løbet af dagen kan gøre stop og få en forfriskning, frokost, smørebrød, kaffe, og så kan man ved samme lejlighed købe ”værtindegaven”, som man altid står og mangler,” siger Ole Sørensen. Også byens virksomheder kan afvikle et frokostmøde med gæster i gode rammer.

Skal præstere bedre end gæsterne forventer

Berit Lanther og Michael Nielsen arbejder begge i produktionsdelen på Mortensensvej, mens dygtige medarbejdere står for caféen og butikken på Centervej midt i byen.
“Vi er i en branche, hvor der er hård konkurrence, så man skal finde sin niche,” siger Michael Nielsen, som er uddannet kok.
“Det handler om at gøre en forskel og gøre det lidt bedre end folk forventer. Samtidig skaber vi som virksomhed værdi i byen, fordi vi opfylder behov hos borgerne. For eksempel er der flere ældre mennesker, som ofte kommer i caféen,” siger Berit Lanther.
Apetit fungerer samtidig som ambassadør for områdets mange lokalt producerede fødevarer af høj kvalitet og er en del af fødevarenetværket Smag Djursland.
Alle Djurslands 15 aktuelle Gazellevirksomheder var indstillet til Erhvervsprisen sammen med enkelte andre virksomheder, som var indstillet af medlemmer af Djurslands Erhvervsråd.
Tømrermester Mathias Rytter modtog prisen sammen med sin formand og byggeleder Søren Leth.
Priserne blev overrakt af formand for Djurslands Erhvervsråd Ole Sørensen.

Store smil ved overrækkelsen af Årets Iværksætterpris 2016 i Djurslands Erhvervsråd til Apetit i Auning hos fra venstre Michael Nielsen og Berit Lanther fra Apetit og formand for Djurslands Erhvervsråd Ole Sørensen. Foto: Martin Schultz

Store smil ved overrækkelsen af Årets Iværksætterpris 2016 i Djurslands Erhvervsråd til Apetit i Auning hos fra venstre Michael Nielsen og Berit Lanther fra Apetit og formand for Djurslands Erhvervsråd Ole Sørensen. Foto: Martin Schultz

Publiceret 12 January 2016 12:14