Harald Grønlund

Harald Grønlund

Debat Norddjurs:

Socialdemokratisk slingrekurs - som en lettere bedaget 4-hjulet gummivogn af ældre model

Af Harald Grønlund (løsgænger), medlem af Norddjurs Kommunalbestyrelse:

"Som svar på Niels Basballes læserbrev om udlicitering eller ej i Norddjurs Kommune, så kalder det på en replik. Der er bestemt ikke sparet på Niels` lovord i forhold til, at der bestemt ikke kommer yderligere politisk bestemte udliciteringer i denne valgperiode med det flertal, der er i dag. Citat Niels Basballe.
Læs også:  Udlicitering: Fortsat potentiale i Norddjurs - og endnu mere i Syddjurs
Udlicitering: Fortsat potentiale i Norddjurs - og endnu mere i Syddjurs
Debat Norddjurs: Hvorfor afvise udlicitering, Niels Basballe?
Flot Niels Basballe. Lider du af svigt i korttidshukommelsen, eller er det udtryk for eskapisme? Min korttidshukommelse og i dette tilfælde 3 måneder, tilsiger mig, at jeg 3 gange i dette tidsrum har fået præsenteret ”udliciteringsprojekter”, der er blevet stemt igennem på Jans (Petersen, red.) ”udtrykkelige” ønske.
Første projekt ”udlicitering” var i Arbejdsmarkedsudvalget, hvor der blev vedtaget et projekt, hvor Djurs Windpower skulle hjælpe med ”nogle” specificerede opgaver mht. rekruttering af arbejdskraft.

Næste projekt ”udlicitering” var i Erhvervsudvalget, hvor der også på Jans udtrykkelige ønske blev stemt et projekt igennem, hvor der skulle udliciteres nogle ikke særlig synlige ydelser fra samme Djurs Windpower. I øvrigt med den lille detalje, at der heller ikke skulle være nogen form for konkurrenceudsættelse i den forbindelse, hvilket i sig selv virker farceagtigt.

Tredje projekt ”udlicitering” i den korte periode var et projekt ”Branding af Norddjurs”. Her var der så også inkorporeret en udlicitering til Djurs Windpower, som skulle hjælpe til med markedsføringen af kommunen, jeg mener heller ikke her, at der var tale om konkurrenceudsættelse.

Som et kuriosum kan jeg så anføre, at Djurs Windpower rettelig er en interesseorganisation for cirka 15 lokale og 15 udenbys virksomheder og uden ansatte overhovedet. En overordentlig særegen form for opgavetildeling via ”udlicitering” og uden konkurrenceudsættelse af nogen form. Det må gå over i historiebøgerne som en stærkt alternativ facon.

Jeg tager i dette læserbrev overhovedet ikke stilling til, om jeg politisk er for eller imod udlicitering som politisk mål, det er udelukkende for at fortælle vælgerne, hvilken slingrekurs Socialdemokratiet besidder vedrørende dette tema.
Med en smule ironi kan man næste gøre borgmester Jan Petersen helt royal og titulere ham som ”Udliciteringskonge”, nu da Niels Basballes sidste angreb på undertegnede for, at jeg skulle have tituleret Jan Petersen som ”Solkonge” og have forpestet samarbejdet i Kommunalbestyrelsen, var et eklatant fejlskud. Det var rettelig Lars Klottrup fra Syddjurs, der havde ophøjet Jan til ”Solkonge” og ikke undertegnede."

Publiceret 10 January 2016 12:33