Helle Plougmanns indtog i Socialdemokratiet bringer partiet op på 12 mandater i Norddjurs Kommunalbestyrelse

Helle Plougmanns indtog i Socialdemokratiet bringer partiet op på 12 mandater i Norddjurs Kommunalbestyrelse

Norddjurs:

Socialdemokratiet har fået dusinet fuldt

Løsgænger Helle Plougmann har fundet nyt politisk ståsted hos borgmester-partiet i Norddjurs

Af
Af Lars Norman Thomsen

Mens vi venter på, at løsgænger Harald Grønlund skal beslutte sig for, hvad hans politiske platform skal være til næste kommunalvalg efter, at han selv valgte at gå fra Liberal Alliance, har hans løsgænger-kollega Helle Plougmann besluttet sig for at melde sig ind hos Socialdemokratiet.
Dermed får den socialdemokratiske gruppe i Norddjurs Kommunalbestyrelse dusinet fuldt, når det tidligere medlem af Enhedslisten og SF får en stol i gruppen.
Helle Plougmann blev valgt ind for Enhedslisten ved Kommunalvalget i 2013, men hurtigt stod det klart, at hun var fra Venus og partiets andet medlem, Ulf Harbo, var fra Mars - i synet på politik.
Godt nok havde begge en fortid i SF, men Plougmanns rod i fagbevægelsen og Harbos på den mere aktivistiske del af venstrefløjen var et forkert match fra start.
Det kom derfor ikke som en overraskelse, at Helle Plougmann blev løsgænger, næsten før kommunalbestyrelsen for alvor var kommet i gang.
Socialdemokratiet bliver det tredje parti, hun kommer til at repræsentere i Norddjurs Kommunalbestyrelse. I sin tid som lokalformand for SF var hun i en måned (december 2011-januar 2012) kort inde for at vikariere for Mads Nikolajsen.
Ved årsskiftet 2012-2013 stoppede hun som formand for LO Djursland af private årsager.
På daværende tidspunkt havde hun cuttet SF til fordel for Enhedslisten. SFs indtog i regeringssamarbejdet og især tilslutningen til en række arbejdsmarkedsreformer, gjorde dengang udslaget.
Fremtiden hedder Socialdemokratiet, som i høj grad var bannerførere for de nævnte arbejdsmarkedsreformer sammen med Det Radikale Venstre.

Publiceret 10 January 2016 17:58