“Tilbuddet var præcis det, jeg havde brug for for at komme videre”, lyder det fra Susanne Danielsen.

“Tilbuddet var præcis det, jeg havde brug for for at komme videre”, lyder det fra Susanne Danielsen.

Helbred:

På benene igen efter træningsforløb

Kommunen har allieret sig med privat selskab til at hjælpe sygedagpengemodtagere

Af
Anette Bonde

Norddjurs Kommune hjælper sygedagpengemodtagere tilbage i job sammen med firmaet Quick Care fra Herning. Det er et nyt samarbejde, hvor borgerne med en fysioterapeut som coach og deres sagsbehandler på sidelinjen får hjælp til at overvinde deres fysiske lidelser.
Susanne Danielsen fra Grenaa er en af dem, som har haft gavn af tilbuddet. Hun fortæller, at hun desuden får ekstra energi af sin træning og af det fællesskab, der er i motionscentret.
”Jeg føler, at jeg er på vej, og har fået modet på at komme i gang med et arbejde igen, måske starte med et mindre antal timer hver dag i en butik”, siger Susanne Danielsen, der tidligere har haft egen børnetøjsbutik.

Fokus på ressourcer i stedet for barrierer

Iben Günther Nielsen, chef for ressource og udvikling i Norddjurs Kommunes arbejdsmarkedsområde, fortæller, at det gælder om at have fokus på borgerens ressourcer frem for borgerens barrierer.
Der er tale om forløb, der strækker sig over henholdsvis fire og tolv uger for sygemeldte borgere med fysiske problemer som skulderskader, diskusprolapser og rygsmerter, men også for borgere med psykiske problemstillinger som stress, angst og depression.

Publiceret 09 January 2016 09:00