Claus Wistoft lancerede onsdag morgen nyheden om, at Væksthus Midtjylland skal levere erhvervsservice i Syddjurs Kommune de næste to år. Det skete ved den årlige nytårskur i Syddjurs Udviklingsparks lokaler i Mørke, hvor over 100 erhvervsdrivende, politikere, udddannelsesfolk mv. satte hinanden stævne. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Claus Wistoft lancerede onsdag morgen nyheden om, at Væksthus Midtjylland skal levere erhvervsservice i Syddjurs Kommune de næste to år. Det skete ved den årlige nytårskur i Syddjurs Udviklingsparks lokaler i Mørke, hvor over 100 erhvervsdrivende, politikere, udddannelsesfolk mv. satte hinanden stævne. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Syddjurs:

Væksthuset skal sparke gang i væksten

Væksthus Midtjylland får erhvervsserviceopgaven i Syddjurs i 2016 og 2017

Af
Af Lars Norman Thomsen

Væksthus Midtjylland skal i 2016 og 2017 levere erhvervsservice i Syddjurs Kommune. Det betyder gratis rådgivning og støtte til iværksættere og virksomheder med fokus på vækst. Væksthus Midtjylland vil også stå for netværk, kurser og møder, og der er også mulighed for at søge medfinansiering til vidensudvikling i de enkelte virksomheder.
Læs også: Erhvervsliv: Syddjurs Udviklingpark - udlejningsvirksomhed med salg for øje?
Erhvervsliv: Udviklingsparken i Mørke vånder sig
Erhverv: Syddjurs Udviklingspark har opsagt sin mastermind
Erhverv: Sidste nat med kliken for Syddjurs Udviklingspark?
Erhvervsservice: Tilbud til Syddjurs Kommune fra tidligere erhvervschef
Fyring af erhvervschef: Tilliden var gået fløjten
Erhverv: Erhvervschef for Syddjurs Udviklingspark opsagt
Christian Gøthche i spidsen for Syddjurs Udviklingspark
Aftalen koster Syddjurs Kommune 500.000 kroner årligt.

Til sammenligning har Syddjurs Kommune betalt 750.000 kroner (reguleres hvert år i henhold til den kommunale fremskrivningsprocent, red.) årligt til Syddjurs Udviklingspark/Syddjurs Erhvervsforening, der har løst opgaven siden 1. juni 2009, men i efteråret takkede nej til en fortsættelse, da Syddjurs Byråd gjorde det klart, at politikerne ikke var med på at smide flere kroner på bordet.

Får det samme for pengene

Borgmester Claus Wistoft (V) siger til Lokalavisen, at Væksthus Midtjylland vil levere samme erhvervsservice som Syddjurs Udviklingspark/Syddjurs Erhvervsforening, selv om prisen er 250.000 kroner billigere pr. år.

“De 250.000 kroner skal bruges til at opgradere det, vi fremover kalder Team Erhverv og Vækst på rådhuset,” siger Claus Wistoft.

“Team Erhverv og Vækst skal supplere Væksthuset og koordinere med deres folk, og generelt understøtte erhverv bedre i kommunen. Tre forskellige konsulenter får Syddjurs som område.”

Fysisk repræsentation

Væksthus Midtjyllands konsulenter bliver synlige i fysisk forstand i Syddjurs Kommune, men det er endnu ikke besluttet, hvor de får adresse, fortæller borgmesteren, der sammen med viceborgmester Kirstine Bille (SF) repræsenterer Syddjurs Byråd i Syddjurs Udviklingsparks bestyrelse.
De fem øvrige pladser besættes af lokale erhvervsfolk.

Farvel til Udviklingsparken?

Udviklingsparkens fremtid i de tidligere Milliken-bygninger på Fabriksvej i Mørke tegner nu meget uvis. Syddjurs Udviklingspark er en erhvervsdrivende fond, som drives af Syddjurs Kommune og Syddjurs Erhvervsforening.

“I udviklingsparkens bestyrelse er det besluttet i det kommende halvår at intensivere arbejdet med udlejning frem mod Danmarks Jægerforbunds udflytning (har en lejeaftale frem til, at Jagtens Hus ved Kalø står færdigt, red.). Hvis det ikke lykkes, må bestyrelsen igen forholde sig til fremtiden, men så er salg vel eneste mulighed,” lyder Claus Wistofts umiddelbare vurdering.
 

  • Væksthus Midtjylland er et af de fem regionale væksthuse, der blev dannet ved kommunalreformen i 2007 
  • Væksthus Midtjylland er en erhvervsdrivende fond stiftet af de 19 kommuner i Region Midtjylland
  • Væksthus Midtjylland driver et regionalt væksttilbud med støtte fra kommunerne i region midt. De er samtidig leverandør på den lokale erhvervsservice i 7 kommuner
  • Syddjurs Kommune bliver faktureret 732.000 kroner i 2016 til Væksthus Midtjylland i henhold til aftalen mellem KKR Midtjylland (kommunekontaktråd) og Væksthus Midtjylland

Publiceret 06 January 2016 17:25