Kirstine Bille (th.) og Claus Wistoft (tv.) vil i denne uge gøre et sidste forsøg på at overbevise Norddjurs Kommune om, at kommunen gør i nælderne ved at sige nej til at være medarrangør af Børneteaterfestival 2018. Foto: Lars Norman Thomsen

Kirstine Bille (th.) og Claus Wistoft (tv.) vil i denne uge gøre et sidste forsøg på at overbevise Norddjurs Kommune om, at kommunen gør i nælderne ved at sige nej til at være medarrangør af Børneteaterfestival 2018. Foto: Lars Norman Thomsen

Børneteaterfestival:

Kirstine Bille håber fortsat på Norddjurs

Kulturens politiske formand i Syddjurs forstår ikke kovending hos Norddjurs

Af
Af Lars Norman Thomsen

“Jeg undrer mig over, at Norddjurs nu siger nej til at være en del af Børneteaterfestival 2018, ‘Verdens største børneteaterfestival', når nu begge Djurslandskommuner var enige om, at det ville være en gevinst for kulturlivet på Djursland, at få festivalen til området,” siger Kirstine Bille (SF), formand for Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur (PUK) i Syddjurs Kommune.

I første omgang var der lagt op til, at de to kommuner skulle dele festivaludgifterne på cirka 2,6 mio. kroner. Det sagde Udvalget for Kultur og Udvikling i Norddjurs imidlertid nej tak til med henvisning til, at der ikke var afsat penge i de kommende års budgetter til formålet.

Et forsøg fra Syddjurs Kommunes side på at finde et kompromis ved at lade Norddjurs 'slippe' med 25 procent af udgifterne mod kun at få den samme andel af de mange teaterforestillinger, der vil løbe af stabelen under den ugelange festival, åd man heller ikke i Norddjurs.

Det haster

Kirstine Bille har ikke opgivet ævred og vil nu forsøge en sidste gang at overbevise sin udvalgskollega i Norddjurs Kommune, Else Søjmark (S). Endvidere har hun aftalt med borgmester Claus Wistoft (V), at han tager en tête-à-tête-samtale med Norddjurs borgmester Jan Petersen (S).

“Det haster med at finde en løsning, fordi vi skal melde tilbage til Teatercentrum, som arrangerer festivalen, i starten af februar,” siger Kirstine Bille.

“Selv om festivalen først foregår i 2018, begynder planlægningen allerede nu,” tilføljer PUK-udvalgsformanden, der via sine embedsmænd har sendt følere ud til Favrskov og Randers, hvis Norddjurs ender med fortsat at kvie sig.

“Favrskov vil være det mest oplagte alternativ, men det vil også give store udfordringer i forhold til logistikken,” erkender Kirstine Bille.

Penge givet godt ud

Når Kirstine Bille og Claus Wistoft velsagtens i denne uge mødes med deres respektive Norddjurs-kolleger, vil de begge henvise til, at man i Syddjurs har en tommelfingerregel, der siger, at en krone givet ud på kulturen, kommer tilbage igen til kommunen med et afkast på næsten fire kroner.

Et regnestykke, som Claus Wistoft fremlagde i fuld offentlighed, da han nyligt holdt indvielsestale for den ny sidefløj på Kulturhotellet i Rønde.

“Jeg er sikker på, at hele Djursland vil få glæde af at få Børneteaterfestival 2018 til området, og det vil være møgærgerligt, hvis vi må forpasse en chance for at lave et så stort kulturarrangement på Djursland,” siger Kirstine Bille.

Publiceret 06 January 2016 17:56