Norddjurs borgmester Jan Petersen (S) har svært ved at finde det kompromis, der skal få Norddjurs til at hoppe med på Børneteaterfestival 2018 sammen med Syddjurs. Foto: Lars Norman Thomsen

Norddjurs borgmester Jan Petersen (S) har svært ved at finde det kompromis, der skal få Norddjurs til at hoppe med på Børneteaterfestival 2018 sammen med Syddjurs. Foto: Lars Norman Thomsen

Børneteaterfestival:

Jan Petersen lukker ikke lemmen helt i

Hensynet til Norddjurs-økonomien kommer før teaterfestival

Af
Af Lars Norman Thomsen

“Vi står overfor svære økonomiske udfordringer i de kommende år i Norddjurs Kommune, og derfor kan vi ikke binde penge i et teaterprojekt i 2018, når vi ikke har et overblik over, hvordan vores økonomiske situation ser ud,” siger Norddjurs borgmester Jan Petersen (S), om årsagen til, at Norddjurs Kommune lige pludselig valgte at bakke på en fælles beslutning med Syddjurs Kommune om sammen at stå for værtskabet af den ugelange Børneteaterfestival i april 2018.
Læs også: Børneteaterfestival: Kirstine Bille håber fortsat på Norddjurs

Lukker ikke døren

Jan Petersen erkender, at det er træls, at Norddjurs har været nødt til at sige nej til projektet og heller ikke har købt et tilbud om en rabat på 25 procent fra Syddjurs Kommunes side.

“Jeg vil gerne lytte til gode argumenter fra Syddjurs, men jeg er nødt til som borgmester at tage hensyn til de økonomiske forhold i Norddjurs, og de tilsiger altså, at vi ikke bare kan båndlægge 1,3 mio. kroner eller det halve i 2018. Det kan jeg simpelthen ikke tage ansvaret for.”

Hvordan den gordiske knude, der er opstået mellem de to Djurslandskommuner, skal hugges over, har Jan Petersen ikke noget umiddelbart bud på, selv om også han godt ved, at klokken er fem minutter i tolv for at finde en løsning.

“Jeg ved det ikke, men jeg tror, at man i Syddjurs står foran de samme økonomiske udfordringer som os i Norddjurs,” siger Jan Petersen.

Lær af Syddjurs

Det har været småt med politiske markeringer i Norddjurs, der undsiger den nej-afgørelse som er truffet i Udvalget for Kultur og Udvikling.

Kun SFs Mads Nikolajsen har på norddjurs.lokalavisen.dk været ude med en kraftig opfordring til udvalgsformand Else Søjmark om “at komme ind i kulturkampen” og kæmpe mere for at finde pengene.

“Vi kan lære af Syddjurs Kommune. Den er jo ikke rigere end Norddjurs. Men Syddjurs har talent for ikke at ignorere initiativer, men at inspirere utopiske mennesker og at få vilde projekter til at lykkes. Hvem skulle tro, at Ny Malt i Ebeltoft blev til noget. Syddjurs Kommune havde NUL kroner. Hvem skulle tro, at en kommune – dengang under administration – kunne etablere egnsteater? Men NY Malt kom, og egnsteatret i Rønde blev til noget,” skriver Mads Nikolajsen.

Og videre: “Hvor ligger Grenaa rock-historiker Poul Nowacks spektakulære Rockmuseum? Desværre ikke i hjembyen, men tillykke Fuglsø. Museet er jer vel undt. Det kommer Djursland og omverdenen til gavn. Norddjurs skal se mere ud over vores næsetip med visioner.”

Publiceret 06 January 2016 18:03