Tidligere byrådsmedlem i Syddjurs, Michael Nielsen (th), har sat politik på standby og i stedet involveret sig i kampen om at blive Kongerigets Klogeste. Mon ikke partifællen, byrådsmedlem Jan Fischer (tv), vil se med, når Michael Nielsen toner frem på fjernsynsskærmen lørdag aften. Foto: Lars Norman Thomsen

Tidligere byrådsmedlem i Syddjurs, Michael Nielsen (th), har sat politik på standby og i stedet involveret sig i kampen om at blive Kongerigets Klogeste. Mon ikke partifællen, byrådsmedlem Jan Fischer (tv), vil se med, når Michael Nielsen toner frem på fjernsynsskærmen lørdag aften. Foto: Lars Norman Thomsen

TV:

Tidligere Syddjurs politiker på skærmen i Kongerigets Klogeste

Michael Nielsen, byrådspolitiker i Syddjurs i sidste periode, toner frem på stuens femte væg lørdag i den bedste sendetid

Af
Af Lars Norman Thomsen

For 14 år siden imponerede Michael Nielsen, Pindstrup, i en alder af blot 19 år med sin store paratviden i det legendariske tv-program, Jeopardy, og nu er tiden kommet til at aktivere hjernemassen igen.
Lørdag aften toner den tidligere byrådspolitiker i Syddjurs for Socialdemokratiet frem igen i fjernsynet. Det sker i programmet Kongerigets Klogeste, der har Mads Steffensen som vært og som løber over skærmen klokken 20.

Deltagerne dyster i matematik, visuelt overblik, paratviden og i at gætte alder på folk, de aldrig har set før.

"Det gælder om at bevare overblikket, holde hovedet koldt og ikke blive stresset," afslører Michael Nielsen, der af indlysende årsager er blevet bedt om at holde sin mund lukket med syv segl , så spændingen bevares til lørdag aften.

Meldte sig til i juni

Michael Nielsen tilmeldte sig programmet i juni 2015, men valgte at gå stille med dørene i forhold til sit netværk.

Men på lørdag bliver det afsløret, om han nu også er så klog, som han sommetider har tendens til at prale med, som han med et glimt i øjet formulerer det på Facebook.

Ryger han til tops lørdag aften, vanker der senere en semifinale og måske også en finale.

Politik sat på standby

Michael Nielsen genopstillede ved Kommunalvalget i 2013, men opnåede ikke genvalg, og han vedgår, at politik ikke står øverst på hans dagsorden lige nu.

"Jeg vil egentlig gerne følge mere med end det er tilfældet, men jeg prioriterer mere arbejde, fritid og min kæreste," siger han.

Helt afskrive ham på stemmesedlen til næste valg i 2017 skal Socialdemokratiet, som han fortsat betaler kontingent til, ikke gøre. Han holder fortsat en dør åben.

Brugsmand og fodboldglad

Michael Nielsen har de seneste to år arbejdet som souschef i Dagli'Brugsen Ørum Djurs. Tidligere har han virket som øverste chef i blandt andet Kiwi i Grenaa, og butikskarrieren trækker fortsat i ham.

"Jeg er superglad for at være i Ørum, men mine ambitioner er naturligvis at komme videre på et tidspunkt, for jeg vil gerne være chef igen," afslører Michael Nielsen, som i fritiden er fodboldtosset i hjembyen Pindstrup.

I den kommende sæson skal han træne byens bedste fodboldhold, nyoprykker til Serie 4, sammen med holdkammeraten Rasmus Binder. Han forventer dog ikke selv at tage fodboldstøvler på.

"Niveaumæssigt er det nok lige en tand for højt for mig, så vi arrangerer det sådan, at Rasmus Binder bliver hjernen på banen, mens jeg bliver det på sidelinjen," griner han.

Først gælder det deltagelsen i Kongerigets Klogeste, og går han hele vejen til finalen, har han ligesom også pisset territoriet af, før fodboldsæsonen starter.
Så har han vist, at han mestrer matematik, viden, logik og er mere end observant.
Egenskaber han også kan bruge i både job- og trænersammenhæng.

Publiceret 05 January 2016 15:36