Foto: Martin Schultz

Foto: Martin Schultz

Fotogalleri:

Fuld fart over julecup hos de mørke djævle

Rekordstort antal deltagere fra hele Jylland til Dark Devils Julecup i floorball mellem jul og nytår i Mørke

Af
Af Martin Schultz

Dark Devils Mørke, Esbjergs Sharks, Sunds Seahawks og Silkeborg Hurricanes.
Holdene har drabelige navne, og der blev kæmpet til sidste sveddråbe, da der blev budt op til Julecup i floorball hos Dark Devils i Mørke.
Næsten 200 deltagere fra hele Jylland havde tirsdag mellem jul og nytår taget turen til Mørke Idrætscenter, hvor de lokale Dark Devils for femte gang bød på Julecup med deltagelse af både ungdomshold og voksne motionister.
Hele formiddagen kæmpede i alt 23 hold fra seks jyske klubber mod hinanden på tre baner i Mørke Idrætscenters store hal. Efter middag overtog 70 voksne floorballspillere halgulvet, hvor de fordelt på syv hold kæmpede en alle mod alle turnering.
Alle ungdomsspillere fik en medalje for deres indsats på banerne, og også hos de voksne blev der gået til stålet, selvom der ikke varde store præmier på spil.
“Vores Julecup er en mulighed for motionisterne til at spille mod hinanden og få en dag ud af det med højt humør og masser af motion,” siger Ole Hansen fra de arrangerende Dark Devils i Mørke.

Fra et stort opland

Mørke IF er blevet et lokalt center på Djursland for floorball, siden initiativrige mennesker for fem år siden satte floorball på programmet i Mørke IF som en ny og anderledes idrætsgren for begge køn og alle aldersgrupper.
“Floorball er en idræt med højt tempo, mange boldberøringer, høj intensitet, masser af bevægelse, og uden de store risici for skader,” siger Ole Hansen om fascinationen ved floorball, som spilles indenfor bander med små mål og med stave som i ishockey.
Dark Devils er en afdeling under Mørke IF og trækker spillere til fra et stort opland.
“Der kommer løbende nye spillere til, og vi er i dag op mod 70 aktive floorballspillere i alderen fra 5 år og til 50+ år,” fortæller Knud Enevoldsen fra Mørke IF Floorball.
Afdelingen er både for unge, voksne motionister og elitespillere, som vil give den fuld skrue på klubbens 2. divisionshold.

En gentleman-sport

Mørke IF blev for knap et års tid siden udpeget som en af 30 spydspidsklubber.
“Det betyder, at klubben har forpligtet sig til at arbejde for at udbrede kendskabet til floorballsporten,” siger Ole Hansen.
“Vi har valgt at fokusere på på to områder. Det er børn i alderen 5 - 12 år, og på voksne motionister, og det er netop på de to områder, at vi lige nu oplever den største fremgang medlemsmæssigt,” siger Ole Hansen om fremgangen.
Blandt gæsterne til Dark Devils JuleCup var Christian Amby og hans to drenge William og Philip fra klubben Silkeborg Hurricanes. Det blev til en lang dag i Mørke, og alle tre var på gulvet i løbet af formiddagen og eftermiddagen.
Christian Amby kalder floor-ball for en gentleman-sport, fordi der spilles med fokus på fairness, og der ikke sker mange skader under udøvelsen.
“Det er en idræt med fart og speed, sammenspil, og som er sundhedsfremmende ved at at give motion på den gode måde,” siger Christian Amby.

FAKTA

Dark Devils Mørke

Læs mere om floorball i Mørke IF på http://moerkeiffloorball.klub-modul.dk/

Publiceret 05 January 2016 13:20