F.v. Maja, Niels, Marie, Viktor, Mads og Frederik.

F.v. Maja, Niels, Marie, Viktor, Mads og Frederik.

Ørsted-spejdere:

50 kilometer til fods og overnatning i det fri

Seks spejdere fra Ørsted gik 50 kilometer og overnattede under åben himmel

Af
Anette Bonde

Iført godt fodtøj og med regntøj i rygsækken tog seks raske tropsspejdere fra Ørsted lørdag formiddag de første skridt til en 50 kilometers gåtur. Søndag aften var de hjemme igen. Overnatningen - ja, den foregik i shelter under åben himmel, kun med himlen som tæppe over soveposen.
Ved turens start lørdag formiddag stod en strid vind ind over landet. Ind imellem regnede det, og så måtte spejderne gå ekstra stærkt for at holde varmen.

1000 kilometer og shelter

Turen startede fra spejderhuset i Ørsted, og gik gennem Tørslev, St. Sjørup, Hevring og Vivild for at nå overnatningsstedet, der var shelterne ved Fjellerup Østergaard. Søndag satte de kursen retur til Ørsted, ligeledes til fods.
Turen har givet de seks friske spejdere fra Ørsted mod på at få nogle flere kilometer i benene. Den var nemlig startskuddet til det 1000 kilometer-mærke, som de satser på at gå i hus i løbet af 2016.
Derudover var turen i shelter også startskuddet til at tage sheltermærket. De kommende 12 måneder skal spejderne mindst én gang om måneden sove i shelter.

Publiceret 05 January 2016 15:00