Værkstedschef Poul Hald-Jensen (th.), S.D. Kjærsgaard Hornslet, havde indstillet sin mønsterlærling Christian Hald, 21, til en medalje, som Prins Joachim, protektor for Dansk Industris og Håndværks Medaljefond, overrakte i sidste uge. Foto: Lars Norman Thomsen

Værkstedschef Poul Hald-Jensen (th.), S.D. Kjærsgaard Hornslet, havde indstillet sin mønsterlærling Christian Hald, 21, til en medalje, som Prins Joachim, protektor for Dansk Industris og Håndværks Medaljefond, overrakte i sidste uge. Foto: Lars Norman Thomsen

Unge:

Christian fra Ebdrup - en af de bedste lærlinge i hele Østjylland

Christian Hald, 21, scorede kun 12-taller til svendesprøven som entreprenørmaskinmekaniker

Af
Af Lars Norman Thomsen

På den politiske dagsorden værdsætter man unge højt, der kaste sig over en erhvervsuddannelse.
Derfor er det også rart at kunne fortælle en solstrålehistorie om 21-årige Christian Hald, Ebdrup, der netop har afsluttet sin svendeprøve som entreprenørmaskinmekaniker med særdeles flotte karakterer og skudsmål.
Christian Hald har udstået sin læretid hos Maskinleverandøren S.D. Kjærsgaard i Hornslet.
Virksomheden har hovedsæde  i Frejlev i det nordjyske.

Christian Hald med meldalje og diplom, som prins Joachim overrakte ham ved en festlighed på Aarhus Rådhus. Foto: privat

Christian Hald med meldalje og diplom, som prins Joachim overrakte ham ved en festlighed på Aarhus Rådhus. Foto: privat

12 i samtlige opgaver

Christian Hald, der har gået i skole på Kolind Centralskole, har under sit fireårige læretidsforløb fået den teoretiske skoling og ballast hos Erhvervsskolerne Aars, og her har man været overordentligt imponeret af gutten - tillægsordene er nærmest ved at snuble over hinanden - læs bare her:
"Til den afsluttende svendeprøve har Christian udvist et massivt overblik og engagement. Han har været fantastisk til at analysere og fejlfinde på såvel kendte som på ukendte emner. Både lærer og skuemestre har fra start været meget imponeret af Christians flid, og den naturlige konsekvens var karakteren 12 i samtlige opgaver."

Viljen til at lære nyt

Intet mindre end flot, og værkstedschef Poul Hald-Jensen, S.D. Kjærsgaard, kan da også fuldt ud skriver under på bedømmelsen fra Erhvervsskolerne Aars.
"Christian er på alle måder  dygtig. Han kan sit fag, han er omhyggelig og grundig, han er minded for at bruge en computer, og så har han en meget vigtig egenskab, måske den allervigtigste. Han har nemlig viljen til at ville lære nyt," roser Poul Hald-Jensen, der naturligvis har lavet aftale med sin mønsterelev om, at han fortsætter i firmaet, nu hvor lærlingetiden er et overstået kapitel.
Christian Hald, der i en yngre udgave var bidt af motocross og dygtig til disciplinen, kommer fra en familie, hvor man fik lært at pille ved maskiner af alle slags fra barnsben af.
Selv tager han den megen virak med stoisk ro. Nogen storskryder er han slet ikke,  men han er naturligvis glad for hæderen.
"Både mine arbejdspladskolleger og skolerne i Aars har givet mig meget," lyder det beskedent og med et smil.
Han går med tanker om at læse videre til maskinmester, når han er blevet lidt ældre - og etableret på hjemmefronten måske.
Indtil videre bor han fortsat hjemme hos sine forældre i Ebdrup, men i fritiden dyrker han kæresten Michelle Thorsen.

Tillykke fra Joachim

Hun var naturligvis med, da Christian Hald måtte trække i sit stiveste puds og drage til Aarhus Rådhus, hvor Prins Joachim og Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard trykkede hænder  og overrakte medaljer til de 25 bedste lærlinge, som har afsluttet en erhvervsfaglig uddannelse inden for industri eller håndværk på en virksomhed i kommunerne Århus, Skanderborg, Silkeborg, Favrskov, Randers, Syddjurs og Norddjurs.
"Et dejligt skulderklap og godt at have med på cv'et," lyder det beskedent fra en af Østjyllands lærlinge som har vist vejen for andre unge på Djursland, som går med tanker om en erhvervsuddannelse.

Publiceret 29 May 2015 08:08