Leif Lahn:

"Stop nu al snak om ny lufthavn, Aarhus"

Djursland-politikeren vil have Aarhus Lufthavn i Aarhus talt op og ikke ned

Af
Anette Bonde

?Leif Lahn, socialdemokratisk folketingskandidat i Djurs­kredsen, gider ikke længere høre om flytning af Aarhus Lufthavn. Efter udmeldingen fra Skanderborg om, at man ikke er interesseret i at få lufthavnen til Flensted, mener han, at tiden er inde til at pakke alle luftkasteller ned.
“Ingen vil have lufthavnen, og ingen vil betale for den. Stop nu.”

Hen henviser til, at erhvervslivet ikke ligefrem står i kø for at betale, og så er der kun staten til det. Kundeunderlaget er ikke til tre store lufthavne i Jylland, og en transportminister vil aldrig sige ja. Ifølge lufthavnsloven skal transportministeren godkende byggeriet af en ny lufthavn. Den beslutning skal tages ud fra almene hensyn og andre lufthavne i området skal også spørges.
“Der er ingen minister, hverken rød eller blå, der vil gå ind i dette. Hvem vil gøre det, når der bare tages kunder fra andre lufthavne. Lad os nu snakke pænt om lufthavnen i Stabrand, så skal vi nok få den til at blive velfungerende, og lad os så få den motorvej ført dertil.”
Leif Lahns partifæller i Aarhus, Nicolai Wammen og Jens Joel, der også stiller op til folketinget, er ikke helt så sikre. De ville ikke afvise planerne om en ny lufthavn i Aarhus-området, da de torsdag blev interviewet til TV2 Østjylland, blandt andet nævnte de ordene udvikling og arbejdspladser i Østjylland.

Publiceret 29 May 2015 14:00