Christian Thomsen i et fredeligt øjeblik med pibe i hånd. Arkivfoto.

Christian Thomsen i et fredeligt øjeblik med pibe i hånd. Arkivfoto.

Landbrugsmesse:

Slentrer ned ad messepladsen

Øjebliksbillede af en dag på messen set gennem PR-mandens briller

PR-koordinator Christian Thomsen beskriver her en dag på landbrugsmessen, som han selv har oplevet den - eller som den lige så godt kunne blive ved den kommende messe i weekenden 30. - 31. maj:

Jeg er kommet til Landbrugsmessen – og bliver vist på plads af en flink mand i grøn vest. Parkering er gratis.
Ved indgangen køber jeg et armbånd for 100 kroner og får udleveret et program med kort. Dejligt så kan jeg finde rundt, for det er godt nok stort det her - men jeg begiver mig i kast med det!
Der ligger teltet med alle fårene. Der er et får, der er ved at blive klippet – det går sandelig hurtigt!
Ved siden af ligger Børnegården med halmrutsjebane, kornland, klappekalve og køer, som man kan prøve at håndmalke.
Inde i det store stribede telt, som rummer fødevaretema, Damernes Magasin ( som også er for mænd), og Cafeén, finder jeg forskellige stande med fødevarer. Nogle børn arbejder med et forslag til Djurslands Nationalret – mon Dan Jørgensen også er her med sit flæsk og persillesovs?
Der er rigtig mange spændende ting her: mejerister med ost, slagtere som parterer en ged, honning i glas, bier i stade og øl i kander. Det er faktisk et helt spisekammer.
Udenfor er der traktortræk i gang, som kan høres over hele pladsen, og røgen stiger op over det hele som fra en mindre skovbrand. Imponerende maskiner!

Jeg fortsætter mod centrum og passerer Auningteltet. Her har halvdelen af Aunings forretninger og handlende samlet sig i en fælles stand side om side med Landboforeningen, politiske partier, organisationer og veteranbiler.
Inde i midten kommer jeg til Ringen, hvor flere gamle veterantraktorer tøffer lystigt rundt. Jeg drejer lidt opad og møder et fantastisk skue af enorme farvestrålende traktorer, mejetærskere og maskiner, hvorimellem der gemmer sig minitraktorer og udstyr til have og park. Bagest i mit synsfelt kan jeg se flere rækker af store og nypudsede trucker lastbiler – næsten som på motorvejen syd for Århus.

Fra maskinudstillingen kommer jeg til kræmmermarkedet, som er noget for sig. Her er der markedsstemning med salg og slagtilbud på alt, hvad hjertet kan begære. Der er lakridsstænger, brændte mandler, køkkengrej, gummistøvler og cowboybukser i moderigtige farver.
Der er også et Hoppe- og legeland som appellerer særligt til de yngste messegæster, som kan boltre sig på store luftopblæste borge med tårne og spir, hoppepuder og elastikspring.
Ved den Store Ring gør jeg et længere holdt. Her sker der noget hele dagen. Malkekøer med flotte præmierosetter, heste på rad og række med bånd og flettede maner, veteranbiler og traktorer. Sidst på eftermiddagen kommer der forskellige hesteshows med ryttere og kareter, næsten som når dronningen fejrer fødselsdag i Århus.

Jamen! hvad er det? Er det dronningen? Der kommer et optog med firspand foran en åben karet efterfulgt af uniformsklædte husarer og hofdamer til hest. Og en hujende presse på bagsmækken!
Jeg skråner ned over pladsen og kommer til de udstillede malkekøer og kødkvæg, hvor der står nogle imponerende store tyre. Her er også rigtig mange heste, som er et skue for sig med de mange forskellige hesteracer.

Til slut slentrer jeg op over messepadsen uden mål og lader mig friste af to ristede med brød og en stor øl.

Landbrugsmessen finder sted i weekenden 30. og 31. maj, begge dage klokken 9 - 17.

Publiceret 29 May 2015 12:00