Kommentar:

Brug for indhegning i Grenaa

Af
Af Lars Norman Thomsen

redaktør:

"Region Midtjyllands planer om at drosle ned på Akutklinikken og fjerne lægebilen fra Grenaa hidsede Grenaa borgerne så meget op, at tre repræsentanter fra ’Støtteforeningen for Grenaa Sundhedshus’ onsdag i sidste uge kunne drage til Viborg med 15.108 protestunderskrifter til regionsrådsformand Bent Hansen (S) fra vrede borgere i Grenaa & omegn.
Inden overrækkelsen af underskrifterne stod det allerede klart, at samme Bent Hansen og de øvrige socialdemokrater plus Venstre i Regionsrådet havde sagt nej til at skære ned i Grenaa. Senere på dagen skrev Norddjurs borgmester Jan Petersen (S) følgende på sin facebook-side:
"Det er ganske enkelt imponerende, at støtteforeningen i dag kunne aflevere over 15.000 underskrifter. Og selv om besparelserne på akutklinik og lægebil nu er taget af bordet, så er de tusinder af underskrifter også en besked om, at der ikke skal skæres i vores akutberedskab. Det stopper imidlertid ikke her. Vi skal have vores sundhedshus og akutberedskab hegnet ind, så vi ikke gang på gang skal i eksistenskamp for at have den nødvendige tryghed og sikkerhed i fremtiden. Så det sidste ord er slet ikke sagt i den sag."
Det er fremsynet og ærlig snak fra borgmesteren, og et signal til borgerne om, at kampen fortsætter. Den er først lige begyndt. Jan Petersen erkender, at det ikke kan gå for hurtigt med  at komme videre med planerne for Grenaa Sundhedshus. Heri er han stort set enig med sin regionsrådsformand, selv om det måske ikke er fremgået af den seneste tids debat, da besparelserne kom på bordet.
"Jeg er normalt tilhænger af kompromisser, men i denne sag, var der ingen kompromis. Det var alt eller intet. Grænsen for det pragmatiske var overskredet,"
skriver Jan Petersen videre på facebook.
Det sidste forstod hans partifælle, regionsrådsformanden, som også godt kender grænserne for det pragmatiske.
Vær sikker på, at Norddjurs borgmesteren vil foreslå Bent Hansen, at der bliver købt rigeligt med hegnspæle ind i det kommende år, så Grenaa Sundhedshus kan blive indhegnet. Jo flere funktioner og specialer, der kan puttes ind i huset i forhold til de nuværende jo bedre.
Endvidere snakker region og kommune tæt sammen om bedre parkeringsforhold og bedre udnyttelse af de bygninger og det areal, som var basen for det tidligere Grenaa Sygehus.
Det er ikke gætværk, men en kendsgerning, at kommune og region har store fremtidsplaner for Grenaa Sundhedshus, men for at de kan blive til noget og indhegningen lykkes, vil det kræve en statslig medfinansiering fra diverse puljemidler."

Publiceret 29 May 2015 14:29