Grenaa:

Stjernetræf med de lokale brandmænd

Brandstationerne på Djursland mødes til muntert stjernetræf lørdag 30. maj i Grenaa

Af
Af Martin Schultz

Det bliver noget i retning af hverdagens helte på slap line, når brandmændene fra flere af Brand og Redning Djurslands brandstationer og andre oplandsstationer lørdag 30. maj mødes til stjernetræf.
Sidste års vindere fra brandstationen i Grenaa lægger hjemmebane til årets stjernetræf og her vil de i munter dyst konkurrere om at lægge slanger ud, lave ild, bygge tømmerflåder, yde førstehjælp og en række andre discipliner, som ikke kan røbes her, fordi de ikke skal kunne forberede sig på dem hjemmefra.
Stjernetræffet starter med et optog gennem Grenaa med start ved Kattegatcentret kl. 9.30, men allerede kl. 8.30 byder borgmester Jan Petersen velkommen til arrangementet.

Blå blink og sirener

De deltagende brandkorps kører derefter deres brandbiler gennem byen og optoget slutter ved kirken, hvorefter konkurrencerne begynder på Torvet.
”Det bliver en dag, hvor hele byen kan lege med. Der blive rmeget at se på for både store og små, og vi håber at borgerne bærer over med, hvis vi larmer lidt,” siger viceberedskabschef Jan Recke, som forudser blå blink og hylende sirener, blandt andet fra de nyrestaurerede gamle brandbiler fra Ebeltoft og Kolind.
Konkurrencerne starter kl 10.30 på Torvet i Grenaa og borgmester Jan Petersen forventes at kunne kåre en vinder kl. 14.00.

Publiceret 29 May 2015 12:32