Friland:

Støttekoncert for unge i Afrika med bandet Mongo Tube

Mongo Tube med gæstesolisten Mikkel Nordsø spiller til støttefest for foreningen Vijana Wetu’s ungdomsarbejde i Østafrika i Tonny Trifolikums jurt

Af
Af Martin Schultz

?Søndag 31. maj kl. 14 inviterer foreningen Vijana Wetu's til et støtte arrangement i Tonny Trifolikums jurt på lod 3 på Friland.
Her vil bandet Mongo Tube give koncert med gæstesolist og guitarist Morten Nordsø sammen med, Torben Egeris på keyboard, Lotte Arnsbjerg, vokal og Ayi Solomon, percussion.
Hele arrangementet varer fra kl. 14.00 til 18.00 og udover koncerten med Mono Tube bliver der eksotisk Kenya Café, infostand om Vijana Wetu's ungdomsarbejde i Vestkenya, film og billeder fra Vijana Wetu's ungdomsarbejde og butik med Kenya varer.

Med egne øjne

Bag arrangementet står Vijana Wetu's formand, lærer og antropolog Tove Bang, som har arbejdet med projektet i Vestkenya siden 2011.
Hun står bag oprettelsen af foreningen, og den har baggrund i besøgsrejser af sammenlagt omtrent et års varighed siden 2011. Hun har deltaget i de unges liv i landsbyen Asembo og i storbyen Kisumu ved Victoria-søen i Vestkenya, hvor hun har lært de unges livsbetingelser at kende. Nogle af rejserne har været sammen med gøgleren Tonny Trifolikum, som også har en stærk tilknytning til ungegruppen, og han har i høj grad har været en samarbejdspartner i hele forløbet.

De unge får selv ansvar

De kenyanske unge, som foreningen samarbejder med, er talentfulde, kreative og innovative. Nogle af dem arbejder med musik og teater, andre er gode til sport, regnskab, teknik, landbrug og organisation. De unge har nu dannet en formel selvhjælpsgruppe på i alt 10 personer, Vijana Wetu Youth Group. Den har til formål at styrke både de individuelle medlemmers iværksættervirksomhed, og de tiltag, som gruppen i fællesskab sætter i gang.
"Det særlige ved Vijana Wetu's måde at udføre hjælpearbejde på, er at bestyrelsen i meget høj grad lader det være op til de afrikanske unge at definere deres projekter. Vi bygger på gode relationer og tæt kommunikation, et budget og en fotodokumentation med lidt tekst. Det er vores erfaring, at det er dækkende, for at vi er trygge ved investeringerne", siger Tove Bang.

Publiceret 29 May 2015 13:43