Omgivelserne i værftshallen gav rig mulighed for storstilede arrangementer med mange på scenen samtidig. Fotos: Lars Norman Thomsen

Omgivelserne i værftshallen gav rig mulighed for storstilede arrangementer med mange på scenen samtidig. Fotos: Lars Norman Thomsen

Fotogalleri:

Shanghai Akademiet foldede drømmenes længsler flot ud

De unge talenter i Kulturskolen Syddjurs leverede en visuel meget smuk og helstøbt forestilling i værftshallen ved Fregatten Jylland ved Pinsens premiere

Af
Af Lars Norman Thomsen

Aktørerne kom smukt vuggende ind (fra havet) i modlys, da porten til værftshallen ved Fregatten Jylland gik op. Et meget stærkt udtryk - og indtryk - der forplantede sig til tilskuerrækkerne i hallen.
Shanghai Akademiet var kommet i nye omgivelser med kulminationen på en lang sæson, forestillingen SKRØNER, men spillepladsen var velvalgt, og de unge talenter formåede at fylde den ud med sang, dans og et velspillende band.

At mærke efter

"Årets forestilling handler om de store følelser. Længsel, kærlighed, smerte, glæde, had. Inspireret af miljøet og historien omkring Fregatten Jylland får skrønerne deres egen melodi og i fantasien opstår der fabelvæsner, som deltager i stykket. SKRØNER handler om at mærke efter og turde være i det man er, lige her og lige nu," havde vokallærer Vibe Ulbrandt på forhånd annonceret.

Et univers i sig selv

Hun havde ikke lovet for meget. SKRØNER var et stort bombardement af sanserne, en både betagende og visuel oplevelse, hvis man på forhånd var indforstået med, at alle traditionelle virkemidler om en handling fra start til slut var kastet overbord.
Beskueren blev lukket med ind i et rum, hvor musikken, bevægelserne og sangen var ledetrådene til at finde hjem igen. Til de, der vil spørge, hvad handler SKRØNER om, er der kun at sige: det spørgsmål kan ikke besvares. SKRØNER er et univers i sig selv, som bjergtog fra porten gik op og til den lukkede igen - med havet som baggrund.

Komplementære størrelser

Shanghai Akademiets unge aktører forener sang, dans og musik på både rockinstrumenter og klassiske instrumenter. Det fungerede som en helhed, og koncentrationen var tydelig at spore i de unges ansigter. De brændte for at levere på højt niveau i de maritime rammer, og de gjorde det.
Man bliver altid imponeret, når mange øvesesisions i både små og store grupper kulminerer på en måde, som det gjorde i værftshallen Pinsedag.

  • Shanghai Akademiet er en talentlinje under Kulturskolen Syddjurs
  • Hvert år afsluttes et skoleår med en stor teaterkoncert i særligt unikke omgivelser i kommunen

Publiceret 29 May 2015 15:57