Folketingsvalg:

Klassens nye dreng er klar til kamp om stemmerne

Alternativets kandidat i Djurslandskredsen Anders Stenumgaard Lind har kalenderen fuld af aftaler. Han vil gøre sit til at det nye parti kommer i Folketinget

Af
Af Martin Schultz

Med sit bagland i Grenaa og et arbejde som ungdomsskoleleder i Syddjurs Kommune har Alternativets lokale kandidat Anders Stenumgaard Lind godt styr på det politiske landskab han de næste tre uger skal bevæge sig rundt i med det formål at skaffe flest mulig stemmer til det nye parti Alternativet.
”Som lokal kendt kandidat og med det kendskab jeg har til Djursland, er jeg sikker på, at der er mange stemmer at hente for Alternativet på Djursland. Måske kan Djursland gå hen og blive den store overraskelse i Østjyllands Storkreds,” siger Anders Stenumgaard Lind. Han mener, at Djursland er et område i Danmark, hvor en pæn del af befolkningen deler Alternativets synspunkt er og politiske mærkesager om et grønt og bæredygtigt Danmark og en ny politisk kultur.
”Jeg er realistisk og er klar over, hvilkke chancer jeg har for at blive valgt. Men jeg vil kæmpe for min egen chance, men som udgangspunkt arbejde for at Alternativet får stemmer nok til at blive repræsenteret i Folketinget.”

Faglig sekretær i BUPL i 90’erne

Det var de øvrige partiers evindelige snak om vækst og mere vækst, der fik hevet Anders Stenumgaard Lind op af sofa'en, og da Alternativet præsenterede sin program, var han klar til at kæmpe med.
Han har ikke tidligere været medlem af et politisk parti, men indrømmer, at han gennem mange år har lænet sig op ad Socialdemokratiet, og at han bærer på en fagpolitisk historie, efter at han i 90'erne arbejdede som politisk valgt faglig sekretær i BUPL.
Han er stærk forankret lokalt både gennem sin opvækst og nuværende bopæl i Grenaa og gennem sit arbejde som ungdomsskoleleder siden dannelsen af Syddjurs Kommune i 2007.
Han taler ikke om Udkantsdanmark, men om Udviklingsdanmark og ser Djursland som et mulighedernes land og går ind for at der skal tilføres Udviklingsdanmark de nødvendige ressourcer til at udnytte lokalområdernes potentialer.

Fem personlige mærkesager

Anders Stenumgaard Lind går til valg med 5 personlige mærkesager
- Mindre stat og mere samfund – tilliden tilbage til borgerne
- Fra udkants Danmark til udviklingens Djursland – flere statslige investeringer i udviklingen af - Djursland og Østjylland bl.a. et letbane hængsel til Tirstrup Lufthavn og en færgeforbindelse til Hundested
- Lavere skat og mere iværksætteri – bedre muligheder for at starte egen virksomhed selvom man er på dagpenge
- Et bæredygtigt uddannelsessystem – slip da for pokker folkeskolen fri og udnyt de mange gode intentioner i folkeskolereformen
- En bæredygtig omstilling af bl.a. vores konventionelle landbrug til 100% økologi samt en meget større satsning på kvalitet frem for kvantitet.
Og frem for alt går han ind for en ny politisk kultur, der er langt mere gennemsigtig, ærlig, lyttende end den nuværende.
Anders Stenumgaard Lind agter at deltage i alle de valgmøder han bliver inviteret til og kan første gang ses i verbal infight med de andre kandidater til vælgermødet mandag aften på Ugelbølle Friskole.

Publiceret 29 May 2015 15:22