Vivilds målscorere og den velspillende målmand Christian Rygaard: stående fra venstre: Emil Mortensen 1, målmand Christian Rygaard, Casper Moltke Christiansen 2 og Sebastian Stær 1. Privatfoto

Vivilds målscorere og den velspillende målmand Christian Rygaard: stående fra venstre: Emil Mortensen 1, målmand Christian Rygaard, Casper Moltke Christiansen 2 og Sebastian Stær 1. Privatfoto

Seriefodbold:

Fra lys til skygge for IF Midtdjurs

IF Midtdjurs svinger for meget i sine præstationer. Holdet tabte 4-1 hjemme mod Vivild IF i Serie 2

Efter den sikre sejr over KPI havde IF Midtdjurs havde sat næsen op efter en sejr over Vivild pinsemandag på Ryomgård Stadion. Men hjemmeholdet kunne ikke leve op til de fine takter fra sidste weekends lokalopgør.
”Vi spillede en okay første halvleg, hvor vi var mest på bolden og ligeledes havde to skud på stængerne ved Anel Alagic og Ulrich Thy Jensen, men vi dummede os også gevaldigt i to situationer, hvor Vivild scorede to mål ud af ingenting,” siger Lars Norman Thomsen, træner i IF Midtdjurs sammen med Klaus Fanø.
Hjemmeholdet tabte opgøret med 4-1 (2-1) efter en præstation som blev mere og mere energiforladt, som kampen skred frem.
Topscorer Jesper Lars Søndermark Jepsen udlignede på straffespark umiddelbart efter, at Vivild var kommet foran 1-0. Straffesparket blev begået mod Morten Klem Thomsen.
Desværre for hjemmeholdet kom Vivild foran 2-1 i halvlegens sidste sekund, da hjemmeholdets bagerste ikke fik clearet en lang fremlægning umiddelbart efter en stor chance til hjemmeholdet.

Dårlig anden halvleg

Efter pausen blev et gult kort og ti minutter på bænken til Morten Klem Thomsen efter et kvarter afgørende for, at kampen tippede over til Vivild.
I perioden brændte Vivild et straffespark og kom også foran 3-1, da opdækningen svigtede i hjemmeholdets bagerste geledder.
IF Midtdjurs forsøgte at komme igen med et par udskiftninger, men gæsternes målmand Christian Rygaard var meget stærkt spillende og reddede flot de chancer, som hjemmeholdet spillede sig frem til.
I slutminutterne øgede Vivild til 4-1, da IF Midtdjurs satsede hele butikken.
”Vi var skuffede over præstationen bagefter, og stemningen var alt andet end god i omklædningsrummet. Vi må erkende, at for mange faldt ud og spillede langt under vanligt niveau,” siger Lars Norman Thomsen.
”Der er ingen grund til at pege skurke ud, for vi vinder selvfølgelig sammen og taber sammen, men jeg må også selverkendende siger, at vores opladning ikke var på samme niveau som tidligere, og det kom til at koste, fordi trygheden manglede.”
Lars Norman Thomsen roser Ulrich Thy Jensen for endnu en god kamp på den centrale midtbane, og Anel Alagic for flere gode indslag i rollen som hængende angriber før pausen.

Åben slagsudveksling i kampens indledning

Var der således skuffelse i IFM lejren, så var der optur hos Vivild IF, hvor resultaterne i rækken med Helsted Fremads 5-2 sejr over Langaa IK magede sig i Vivilds favør, så de grønne nu igen kan blande sig i oprykningskampen. Langaa IK, Helsted Fremad IF og Vivild IF ligger nærmest side om side med fire kampe igen.
”I kampens første ti minutter pressede hjemmeholdet hårdt på, og allerede efter fem minutter havde de et forsøg på ydersiden af stolpen. Emil Mortensen havde også et godt forsøg i kampens indledning, og efter 9 minutter blev der begået et frispark på selvsamme spiller, der kostede en påtale til en af hjemmeholdets spillere,” fortæller Vivilds assistenttræner Jesper Møgelvang.
I kampens 10. minut kunne Sebastian Stær have scoret på hovedstød efter et oplæg fra Jimmi Hansen, og tre minutter senere reddede Christian Rygaard flot et lob, og så fik han meldt sig ind i kampen. Efter 19 minutter sparkede Jimmi Hansen tæt forbi mål, og i det 24. minut sparkede hjemmeholdet på overliggeren. Der var således tale om en åben slagudveksling i kampens indledning.
Efter 29 minutters spil lagde Frederik Espensen en dyb bold til Sebastian Stær, og han løb fra alt og alle, hvorefter han sikkert gjorde det til 1-0. Vi skiftede derefter Emil Thyre ind til fordel for Tommy Sørensen, hvilket bevirkede, at Casper Moltke blev sendt frem på den offensive midtbane. I det 31. minut begik Kasper Pedersen straffespark, og hjemmeholdets anfører Jesper Jepsen udlignede sikkert til 1-1.
Hjemmeholdet satte sig derefter på spillet, men i halvlegens sidste minut lagde Frederik Espensen endnu en dyb bold, hvorefter en fremstormende Emil Mortensen lobbede bolden over keeperen til en lidt ufortjent 2-1 føring.

Stærkt spil af Christian Rygaard i Vivilds mål

”Vi kom godt ud til anden halvleg, og allerede et minut inde i halvlegen var Casper Moltke tæt på at gøre det til 3-1, men han ramte desværre bolden med hånden,” fortæller Jesper Møgelvang.
”Jesper Jepsen slap helt uforståeligt for en advarsel, men i kampens 53. minut fik Midtdjurs smidt en mand ud i ti minutter, og som vi har set flere gange i denne sæson, så var det med til at afgøre kampen. Efter 57 minutter blev vi tildelt et straffe for hands, men Niklas Mathiesen brændte desværre den store chance. Der skulle dog kun gå yderligere tre minutter, før Casper Moltke gjorde det til 3-1 på oplæg fra en velspillende Emil Mortensen,” siger Jesper Møgelvang.
Thomas Thorngaard kom på banen i stedet for en skadet Sebastian Stær, og Niels Krogsgaard kom på banen til fordel for en småskadet Frederik Espensen. Efter 66 minutter syntes Emil Thyre, at hjemmeholdet skulle have en chance for at komme tilbage i opgøret, men Christian Rygaard reddede flot hjemmeholdets friløber, og kampens næste ti minutter forløb lidt mere roligt.
I det 90. minut lykkedes det Vivild at lave den forløsende scoring til 4-1, da Emil Mortensen spillede Casper Moltke fri til en let scoring.
”Vi spillede en god anden halvleg, og vi holdt hovederne kolde til trods for modgang i løbet af kampen. Vi kan nu byde på endnu et topopgør allerede på torsdag, hvor Hadsten SK kommer på besøg på Langhøj Idrætscenter til forårets sidste hjemmekamp,” siger Vivildtræner Jacob Stensgaard.

Kampfakta

Serie 2: IF Midtdjurs - Vivild IF 1 - 4 (1 - 2)
Mandag 25/5 kl. 15.30 på Ryomgaard Stadion

Målscorere:
0 – 1 Sebastian Stær (29. min.)
1 – 1 Jesper Søndermark Jepsen (31. min./straffespark)
1 – 2 Emil Mortensen (45. min.)
1 – 3 Casper Moltke (60. min.)
1 – 4 (Casper Moltke (90. min.)

Holdopstillinger:

IF Midtdjurs:
Alan Djozic
Anel Alagic
Framarz Karimi
Jesper Jepsen
Jonas Simonsen
Mikkel Fanø
Mikkel Primdahl Sonnichsen
Morten Klem Thomsen
Nikolaj Brasch
Ulrich Thy Jensen
Friborz Karimi
Udskiftere:
Kushtrim Deskaj
Lasse Kjær

Vivild IF:
Christian Rygaard
Kasper Pedersen
Casper Moltke
Lauge Feldskov
Frederik Espensen
Emil Mortensen
Niklas Mathiesen (anf.)
Morten Tolbod
Jimmi Hansen
Tommy Sørensen
Sebastian Stær
Udskiftere:
Emil Thyre
Thomas Thorngaard
Niels Krogsgaard

Publiceret 26 May 2015 14:54