Århus 1900 giver opvisning i ropeskipping. Arkivfoto.

Århus 1900 giver opvisning i ropeskipping. Arkivfoto.

Landbrugsmesse:

Shows og opvisning i Lille Ring ved temateltet

Hen over weekenden sker der mange forskellige ting i Lille Ring

Af
Anette Bonde

Messepladsen er opdelt i en række mindre områder. Der er ringen, hvor dyrene mønstres, udstillingsområdet, temateltet med mere. Ved siden af Temateltet finder man Lille Ring, hvor der i løbet af de to messedage sker forskellige ting. Så hold øje med, hvilken dag, din aktivitet foregår.

Lørdag 30. maj

Om lørdagen er der børnedyrskue, linedance og opvisning med politihunde.
Der er mange ting at kigge på og være med i for børnene ved Landbrugsmessen. Der er i år også noget for deres dyr. Landbrugsmessen arrangerer nemlig i samarbejde med Landboungdom og 4H dyrskue for børn om lørdagen. Alle børn kan enten selv udstille deres kæledyr, det være sig både store og små dyr, for eksempel hest, fugl, kanin, marsvin, høns, hund, kat etc., eller de kan komme og kigge på de udstillede dyr.
Børnedyrskuet starter lørdag formiddag med pyntning og bedømmelse af de udstillede dyr og fugle, og bagefter er der mønstring i opvisningsringen, Alle udstillere præmieres.
Linedance er ved at blive en tradition på landbrugsmessen. Derfor kan man igen i år se Happy Boots give opvisning lørdag eftermiddag klokken 13.30. Politihundene har været på landbrugsmessen tidligere, og opvisningen med dem er meget populær, fortæller messens pressekoordinator Christian Thomsen.
Dansk Politihundeforening kommer i år lørdag klokken 14 og viser, hvor dygtige hundene er.

Søndag 31. maj

Om søndagen kan man i Lille Ring se Ropeskipping og prøve Segways. Det er Århus1900, der giver opvisning i Ropeskipping Team. Det er om søndagen klokken 13.30. Ropeskipping er noget med lange sjippetove.
“Måske kan nogen huske sin skoletid, at der var nogen der havde lange svingtov eller langreb med i skole, og at der blev hoppet i langreb i skolegården. Ropeskipping er så at sige en videreudvikling heraf, og meget avanceret”, fortæller Christian Thomsen.
I RopeSkipping svinges med flere reb og flere hopper i rebet på samme tid.

Segway

Blue Segway udfordrer gæsterne i balancekunst, når de søndag 31. maj kommer på Landbrugsmessen med disse specielle to-hjulede balance-køretøjer. Publikum kan prøve kræfter med Segways på en bane, der anlægges ved Lille Ring.

Landbrugsmessen Gl. Estrup finder sted i weekenden 30. og 31. maj, begge dage klokken 9 - 17.

Publiceret 26 May 2015 18:00