Arkivfoto.

Arkivfoto.

Debat:

Fuldtonet opbakning til Aarhus Lufthavn

Af Britta Mosdal, formand for Djurslands Turistforening og Jørgen Laugesen, formand for Turistforeningen Mols:

"Djurslands Turistforening og Turistforeningen for Ebeltoft og Mols konstatererer med tilfredshed, at flere nu er på banen med opbakning til Aarhus Lufthavn. De to Turistforeninger på Djursland vil ligeledes tilkendegive opbakning til Lufthavnen i Tirstrup, som vi alle på Djurrsland rent faktisk holder af, hvilket ikke er tilfældett med andre foreslåede alternativer til en ny lufthhavn. Fører man en letbane, opgradererr og udbygger trafikmotorvejen til Tirstrup til l en egentlig motorvej vil det være overordentlig betydningsfuldt for de mange turistattraktioner inklusive Nationalpark Mols Bjerge, idet et sådan tiltag vil generere flere besøgende på Djursland.
Turisterhvervet er et af de helt store erhverv i Danmark og spiller derfor en vigtig rolle i det danske samfund, således vel også i særlig grad på Djursland. Turisternes forbrug skaber omsætning og beskæftigelse i en lang række erhverv, også udenfor de erhverv som man normalt forbinder med turismen. Ferie- og forretningsrejsende bruger ikke kun penge på overnatningeer og restaurantbesøg, men også på shopping, oplevelser og meget andet.
De to Turistforeninger fra "Det Vildeste Danmark" Djursland vil derfor opfordre til, at alle gode kræfter samles om at udbygge tilgængeligheden og derved medvirke til at fastholde Aarhus Lufthavn på Djursland. Derfor skal der lyde en opfordring til alle kommunalbestyrelsesmedlemmer, alle Distriktsråd og Handelstandforeninger på Djursland, samt ikke mindst de foreslåede steder som ikke ønsker en lufthavn i deres område til konsekvent at arbejde for bevarelse af Aarhus Lufthavn på Djursland.
Endelig skal der lyde en opfordrinng til både Norddjurs og Syddjurs Kommune om at overveje så gode og lempelige vilkår for iværksættere og andre nye initiativer på Djursland som overhovedet muligt.
Vi mener ovenstående vil være et godt middel til at bevare og udbygge arbejdspladser og bosætningen på Djursland."

Publiceret 26 May 2015 13:23