12 kokkeelever på gæstevisit på Ørsted Kro kræser om gæsterne til fredagsåbent 1. maj.

12 kokkeelever på gæstevisit på Ørsted Kro kræser om gæsterne til fredagsåbent 1. maj.

Fredagsåbent:

12 kokke tryller på Ørsted Kro

Der er lagt op til det helt store med en 3 retters menu på Ørsted Kro fredag 1. maj

Af
Af Lars Norman Thomsen

12 kokkeelever laver maden til fredagsåbent 1. maj på Ørsted Kro.
Kroen har indgået et samarbejde med kokkeudannelserne på de tekniske skoler i Silkeborg og Randers om dette tilbud, som både gæsterne og kokkeeleverne får noget ud af.
Det bliver med tre retter plus det løse i salen på kroen, der i aftenenes anledning er lavet om  til restaurant med separate borde til de enkelte selskaber, der bestiller.
Og der bliver ikke sparet på forberedelserne, der allerede startede mandag 27. april.

Til hele smagsbarometret

"Overordnet kan vi sige, at vi arbejder for at opfylde alle de fem smagssanser. Det vil sige sødt, surt, bitter, salt og umami med brugen af rigtige gode råvarer, der er tilgængelige på denne tid af året," siger Asger Hebbelstrup Piper, der underviser kokkeeleverne.
De 12 kokkelever bliver delt op i hold, der henholdsvis tager sig af det kolde, det varme og en dessert. Og så er der nogle af dem, der skal være tjenere. Det vil sige tage imod gæsterne, følge dem til bords, modtage bestillinger og servicere gæsterne hele aften, fortæller Asger Hebbelstrup Piper.

Lærepladser - ja tak

Kokkeleverne håber på, at fredagens arrangement vil kaste lærepladser af sig.
En stor del af den næsten 4 år lange kokkeuddannelser omfatter nemlig praktiktid på en restaurant, afbrudt af undervisningsforløb på i alt et halvt år på skolerne.

Publiceret 01 May 2015 14:12