Debat:

1. maj - vi er socialdemokrater. Og vi gør en forskel

Af Christian Haubuf (S), Syddjurs Byråd:

"I år står 1. maj i resultaternes tegn.

Danmark er godt på vej ud af krisen. I marts faldt arbejdsløsheden med 1.500. Arbejdsløsheden er i dag den laveste i over 6 år. Vi har haft vækst i 6 kvartaler i træk. Der er styr på vores økonomi. Det er godt for Danmark, og dermed den enkelte kommune . Og det er godt for alle de familier, som nu kan se mere lyst og trygt på fremtiden. Færre børn vokser op i fattigdom. Vi Socialdemokrateri sætter hårdt ind mod social dumping. også her i kommunen, vi kunne desværer ikke få DF med.
Vores børn lærer mere. Kriminaliteten falder. Siden 2011 har vi knoklet for at få Danmark tilbage på sporet. Og vi er kommet langt.

Jeg er stolt over de resultater, vi har skabt i fællesskab. Vi er socialdemokrater. Og vi gør en forskel.

Det gælder også, når det handler om det emne, som optager os alle sammen: dagpengene.

Dagpengesystemet giver tryghed for den enkelte. Det er solidarisk. Og det skaber et stærkt og dynamisk arbejdsmarked, som er fundamentet for dansk økonomi. Derfor er det vigtigt for Socialdemokraterne, at vi har et solidt og attraktivt dagpengesystem.

Og derfor stemte vi imod det dagpengesystem, som Kristian Thulesen Dahl over en gang flæskesteg fik gennemført sammen med Lars Løkke i 2010.

Men ved folketingsvalget i 2011 stemte flere danskere på partierne bag dagpengereformen end før valget. Det er vilkårene i politik.

Siden 2011 har den socialdemokratisk ledet regering brugt over 4 mia. kr. på at afbøde konsekvenserne for de mennesker, der er kommet i klemme. Det er mange penge i en krisetid.

Vores indsats har betydet, at alle som er blevet berørt af Thulesen Dahl reformen har haft forsørgelse, de ellers ikke ville have haft.

Man skal ikke være i tvivl. Vi socialdemokrater ønsker et nyt dagpengesystem. Det skal være robust og trygt. Det skal være holdbart. Og færre skal opbruge deres dagpengeret. Men vi ønsker ikke flere hovsaløsninger, når det handler om dagpenge. Det prøvede man i 2010. Og det virker ikke.

Vi ønsker ikke, at de arbejdsløse skal blive hængende i systemet. Derfor har vi også gennemført en beskæftigelsesreform, der hurtigere får ledige i arbejde. Og den solide vækst som regeringens økonomiske politik skaber er en garant for at der bliver skabt nye job.
Genoptjening fungerer ikke godt nok. Derfor skal genoptjeningsreglerne nytænkes.

Kan I have en god 1. maj"


Publiceret 01 May 2015 08:44