Henrik Elkjær, ungdomskonsulent i Nørre Djurs HK og med i trænerteamet bag klubbens U18 drenge, trak i trøjen søndag formiddag og viste de unge, hvordan fløjspil skal spilles anno 2015. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Henrik Elkjær, ungdomskonsulent i Nørre Djurs HK og med i trænerteamet bag klubbens U18 drenge, trak i trøjen søndag formiddag og viste de unge, hvordan fløjspil skal spilles anno 2015. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Jyllandsserien - håndbold:

Henrik Elkjær gav de unge en lektion

Ungdomskonsulenten i Nørre Djurs HK var hidkaldt til førsteholdets udekamp mod JAI søndag formiddag, og med seks mål bidrog han i høj grad til sejren

Af
Af Lars Norman Thomsen

Nørre Djurs HKs normale venstrefløj, Kenneth Hougaard, benyttede søndagen til et besøg på Old Trafford for at se opgøret i Premier League mellem Manchester United og Tottenham.
Derfor havde trænerduoen Erik Flak Jørgensen og Jan Mathiesen hidkaldt ingen ringere end klubbens ungdomskonsulent og U18 træner Henrik Elkjær til søndagens formiddagsdyst i den lille Annekshallen i Aarhus mod JAI 2.
Og Henrik 'Lucky Luke' Elkjær var ikke kun med på en badebillet, for med seks rene træffere leverede han en indsats, han kunne være bekendt og mere til og bidrog i høj grad til 26-23 sejren (12-12).
"Han spillede 50 minutter, og om lørdagen havde han spillet 60 minutter på vores andethold i Serie 1, der med en sejr over Ådalen sikrede sig en ny sæson i rækken," fortæller Nørre Djurs HKs holdleder Jakob Lunøe.
 

Lidt op og ned før pausen

Nørre Djurs HK skulle vinde, hvis forhåbningerne om oprykning til 3. division skulle holdes i hævd.
Starten på kampen i den lille hal, som Glesborg-klubben altid har frygtet, var da også fin for gæsterne. Til gengæld var det sidste kvarter af 1. halvleg ikke godkendt.
"Det kneb især i forsvaret, hvor vi havde det svært rent fysisk, når JAI kom ind under 'tremeteren' for at afslutte, og derfor gjorde vi det heller ikke nemt for vores målmænd," siger Jakob Lunøe.
Nørre Djurs HK kunne dog gå til pause med en 12-12 stilling, og mens spillerne blev tanket op med drikkelse, kunne trænerduoen lægge strategien for de sidste 30 minutter.
"Forsvarsmæssigt ændrede vi til 5:1 med André 'Topper' Nielsen som den fremskudte, og det gav hjalp os tydeligvis. Således scorede JAI første gang 11 minutter efter pausen," siger Jakob Lunøe.
Nørre Djurs HK havde imidlertid også svært ved selv at komme til kvalificerede afslutninger, men holdet havde dog bragt sig foran 15-12, før hjemmeholdet kom til fadet første gang.

Troldmanden & hans lærling

Nørre Djurs HK var oppe at føre 20-15, før et par udvisninger til gæsterne blev dyre.
Hjemmeholdet reducerede til 21-19, men i slutfasen overtog troldmanden & hans lærling alias Henrik Elkjær og Martin 'Bondemanden' Jensen hele banen, og de to raketter scorede Nørre Djurs HKs fem sidste mål, så sejren kom i hus.
Troldmanden & hans lærling scorede begge seks rene mål og blev de flittigste på scoringstavlen hos gæsterne.
Sejren betyder, at Nørre Djurs HK nu har sendt en presbold til rækkens duks, Galten, der tirsdag aften på udebane møder VRI.
Vinder VRI, overtager Nørre Djurs HK førstepladsen og kan med en sejr over Stilling i sidste spillerunde spille sig i 3. division.
Jakob Lunøe sidder på tilskuerrækkerne til tirsdagens kamp, og han krydser selvfølgelig fingre for, at VRI overrasker, ligesom det var tilfældet, da holdet besejrede Nørre Djurs HK i foregående spillerunde.

Kampfakta:

JAI 2 - Nørre Djurs HK
Jyllandsserien Herrer

Resultat: 23-26 (12-12)

Scorekort Nørre Djurs HK:

  • Henrik Elkjær 6
  • Martin 'Bondemanden' Jensen 6
  • Simon 'Ø' Østergaard 5
  • Henrik Pedersen 3 (1)
  • Benjamin Johansen 2
  • Frederik Lyng 2
  • André 'Topper' Nielsen 2

 Med på holdet var også de to målmand Jens Olsen og Rasmus Henriksen samt markspillerne Morten Pedersen, Rasmus Bording og Anders Gleerup.

Publiceret 16 March 2015 17:30