Dennis Hølund er blevet hyret som sælger af Nordisk Tang, og han er på farten til specialforretninger, fiskehandlere og restauranter. Foto: Lars Norman Thomsen

Dennis Hølund er blevet hyret som sælger af Nordisk Tang, og han er på farten til specialforretninger, fiskehandlere og restauranter. Foto: Lars Norman Thomsen

Erhvervsliv:

Havets grøntsag er prikken over i'et

Nordisk Tang i Grenaa har stor succes med salget af tangpesto

Af
Af Lars Norman Thomsen

Dennis Hølund, 26, har travlt. Den tidligere Kolind-dreng, der bor i Thorsø, er egentlig uddannet maler, men nu deler han sit arbejdsliv mellem at passe en dreng med autisme og et sælgerjob hos FriskFisken på Grenaa Havn, hvor indehaver og iværksætter Heine Max Olesen i 2014 satte sig for at afprøve tangs muligheder i madlavningen.
Det kulminerede med, at Heine Max Olesen satte håndlavet tangpesto i produktion og startede Nordisk Tang som kører sideløbende med
Her kommer Dennis Hølund ind i billedet. Han har kendt Heine Max Olesen i en årrække, og da efterspørgslen efter tangpestoen hurtigt slog an, blev Dennis Hølund hyret som sælger.
Han skal nu nu sammen med Heine Max Olesen drøne land og rige rundt - og sikkert også udland - for at sælge tangepestoen til specialforretninger, fiskehandlere og restauranter.
"Vi har meget travlt, og vi må sige, at efterspørgslen bliver større og større for hver uge i takt med, at kendskabet til tangpestoen øges," siger Dennis Hølund.

Frisk smag

Lokalavisens udsendte fik lov at prøvesmage tangpesto på et stykke brød, da han forleden var forbi FriskFisken, og selv en kræsen gane som Deres udsendtes måtte erkende, at smagen på en gang både er frisk og lidt saltet.
"Det er sundt at spise tang, og tang kan bruges i meget madlavning," supplerer Dennis Hølund.
Tang er rig på Omega-3 fedtsyrer, naturlige salte, sunde kostfibre, antioxidanter, bioaktive stoffer og har et højt indhold af protein.

Et eventyr

Det var Havets Hus i Grenaa, der gjorde FriskFisken hooked på tang.
Aarhus Universitet havde fået en såkaldt Videnkupon på 100.000 kroner, der gives til rådgivning, sparring, uddannelse eller forskning. I dette tilfælde  til at udvikle sushitangplader med tang fra norden.
Havets Hus vurderede, at Heine Max Olesen og FriskFisken var de rette at spørge, om de havde mod på opgaven.
Det havde Heine Max Olesen & co., og det var på denne måde, at idéen om at producere tangpesto opstod.
Den er lavet med 50 procent blæretang og sukkertang og 50 procent persille samt de kendte ingredienser, man bruger til pesto – nødder, ost og olie.
Siden er også økologisk tangsalt kommet til.
"Vi sælger et sortiment bestående af rød og grøn tangpesto og økologisk tangsalt," fortæller Dennis Hølund, der ligesom mange andre betragtede tang lidt som noget ildelugtende og gulligt stads, men nu i bogstaveligste forstand har fået smag for tang.

Publiceret 01 March 2015 07:00