Byrådsmedlem i Syddjurs Kommune, Rønnaug Engstad Laursen (V).

Byrådsmedlem i Syddjurs Kommune, Rønnaug Engstad Laursen (V).

Syddjurs:

Politikerhjertet banker især for unge og turisme

Byrådsmedlem Rønnaug Engstad Laursen (V) har fokus på unge og turisme

Af
Mogens Greve

Har du én mærkesag, du vil fremhæve, spurgte Lokalavisen Rønnaug Engstad Laursen (V) efter det første år som medlem af byrådet i Syddjurs Kommune.
”Jeg mener, at det er vigtigt, at vi er klar til at bruge penge på de unge, som er fremtiden for os. Det gælder vuggestue, børnehave, dagpleje og skole m.m. - samt idræt og andre fritidsaktiviteter. Sparede penge kan hurtigt blive dyre, hvis unge havner i en forkert kasse,” siger Rønnaug Engstad Laursen.
Hun arbejder til daglig som rejsearrangør og har også øje for turismen på Djursland.
”Jeg har ikke selv taget sager op, men jeg har været positiv og bakket op om turistfremmende initiativer, og der er bare så mange muligheder på Djursland. Når der i forbindelse med udvikling og bosætning snakkes om Det grønne bånd og Det blå bånd, mener jeg ikke, at det er alt. Syddjurs har så meget andet, og man må have fokus på helheden. Eksempelvis er spørgsmålet om en ny cykelsti jo ikke kun spørgsmålet om sikker skolevej, men også om et tilbud til turister og andre.

Turist i egen kommune

Sidste sommer valgte Rønnaug Engstad Laursen sammen med familien at bruge sommerferien som turister i deres egen kommune.
”Det var så stor en succes, at vi i år har tænkt os at gentage det sammen med nogle norske venner. Stranden, Djurs Sommerland, Ebeltoft, Kalø … - børnene var vilde med det og vidste slet ikke, at vores kommune rummede så meget.”
Familien tog også en overnatning i en shelter i Lime grusgrav få kilometer fra hjemmet.
”Vi tændte bål, løb op ad skrænterne og handlede ind i Brugsen, så jeg måtte love børnene, at vi gentager det i år. Samme slags gode oplevelser kan vi garanteret også få i Mols Bjerge, og så er der jo ingen grund til at rejse Østrig eller andre steder. Som politisk repræsentant i LAG Djurslands bestyrelse, kan jeg arbejde for de lokale muligheder. Behovet for at jeg selv tager nye idéer op er ikke stort.”
Rønnaug Engstad Laursen mener, at det er vigtigt at bakke det eksisterende op.
”Der er så mange gode kræfter i Syddjurs, som arbejder med så mange ting, og der er brug for de lokale ildsjæle. Men det vil være dejligt, om man også begyndte at snakke endnu mere sammen og i endnu højere grad tænker mulighederne sammen.”
Set i det lys mener Rønnaug Engstad Laursen, at Syddjurs - og Djursland - generelt bør blive bedre til at fortælle omverdenen om områdets mange aktiviteter, muligheder og tilbud.

Publiceret 30 January 2015 06:15