Ole Frimer Bands

Ole Frimer Bands "Blålys"-tour når hjembyen Ryomgård fredag 6. februar. Arkivfoto

Koncert:

Ole Frimer Band spiller ”bluesy” i fællessalen på Marienhoffskolen

Den i Ryomgård boende guitarist og sanger giver koncert i hjembyen. Marienhoffskolens fællessal er booket til koncerten af nyt skud på stammen af lokale arrangører

Af
Af Lars Norman Thomsen

Ole Frimer Band er på "Blålys"-tour og spiller i fællesalen på Marienhoffskolen fredag 6. februar klokken 20-22.
Efter års pladetavshed lod den estimerede sanger, guitarist og komponist høre fra sig i 2014, hvor han udgav ny cd - "Blålys".
En udgivelse, der var markant og vovet af flere grunde. For det først sang Ole Frimer første gang på dansk, og musikken var løftet væk fra klassisk blues og over i en mere rockorienteret retning, hvor navne som Pink Floyd, Eric Clapton og danske CV Jørgensen fra dengang det også hed Det Ganske Lille Band rinder en i hu.
"Bluesy" har flere døbt det musikalske udtryk.

Anmelderroser

Ole Frimer, 61, der bor i Ryomgård, høstede mange roser for sit vovestykke og de danske tekster, der for manges vedkommende handler om naturen og dens mirkaler og skønhed og en tydelig angst for fremtiden.
Foruden kapelmesteren selv består Ole Frimer Band af organisten og keyboardspilleren Palle Hjorth, blandt andet kendt for at løfte arven efter Thomas Koppel i Savage Rose, og for sit medlemskab af andre kendte sammenhænge som for eksempel Povl Dissing, Nice Little Penguins, Hush og Peter Sommer, bassisten Jesper Bylling, som tidligere har spillet med blandt andre Johnny Madsen, Rock Nalle og Allan Olsen, og trommeslageren Claus Daugaard med en fortid i Blue Junction og fortsat afgørende mand i rytmesektionen i blues-orkestret Shades of Blue.

Ny koncertarrangør

Koncerten i Ryomgård er arrangeret af en ny mand i faget, Peter Møller. Han er nu aktiv efterlønner efter en lang tid som bestyrer af IF Midtdjurs klubhus. Peter Møller, som er uddannet pædagog, var en afgørende drivkraft for, at Ryomgård sidste år kunne åbne en bogcafé på Det Gamle Posthus, som han fortsat er tovholder på sammen med en gruppe frivillige.
I slutningen af 2014 forsøgte den musikinteresserede mand sig første gang som koncertarrangør, da Ole Frimer gav koncert netop på Det Gamle Posthus sammen med sin musikalske duo-makker, guitaristen Olav Povlsen.
Af gode grunde håber Peter Møller, at borgerne i Ryomgård og naturligvis også fra andre byer vil bakke op om koncerten på Marienhoffskolen, som den tidligere klubhusbestyrer udelukkende laver con amore.

Publiceret 30 January 2015 11:10