Debat:

Endnu mere hjælp til de svageste ældre på Djursland

Leif Lahn Jensen (MF), gruppeformand Socialdemokraterne:

"Der bliver råd til en lidt større gave til børnebørnene, lidt lækker mad eller måske en ny vinterfrakke for de økonomisk dårligst stillede ældre.
Ældrechecken, der bliver udbetalt i disse dage, er afgørende for, at alle ældre borgere har et godt liv og gode muligheder. Siden SR-regeringen kom til i 2011 er den oven i købet blevet sat op med 4500 kroner hvert år. I disse dage vil de ældre borgere, der får ældrechecken, derfor få omkring 16.000.
Alene på Djursland fik næsten 3500 ældre borgere over 65 år glæde af checken sidste år.
Men checken skal ikke stå alene. Vi har også sat en milliard kroner ekstra af til ældrepleje. Penge som kommunerne kan bruge, hvor de synes, det gør mest gavn for de ældre. For nogle bliver pengene brugt på bedre genoptræning, mens andre kommuner bruger pengene til at give rengøringen hos de ældre et nøk opad.
Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Socialdemokraterne prioriterer de ældres vilkår højt. Og når det gælder de svageste, er det endnu vigtigere, at vi sørger for, at ingen af dem bliver ladt i stikken. De betyder meget for vores samfund og skal behandles derefter."

Publiceret 30 January 2015 10:15