Cykelguide med kultur og oplevelsesmuligheder er på vej takket være 2017-midler.

Cykelguide med kultur og oplevelsesmuligheder er på vej takket være 2017-midler.

Aarhus 2017:

Cyklisterne får cykelrute med oplevelser

Særlige cykelrute får 785.000 kroner af Aarhus 2017 Fonden

Af
Anette Bonde

En cykelrute på cirka 460 kilometer rundt i Østjylland tilrettelægges med hjælp fra Aarhus 2017 Fonden og Kulturringen. Kulturringen har bevilget 785.000 kroner til at guide cyklisterne rundt på de del-etaper, ruten opdeles i. Så kan man vælge om man vil sove på B&B, nyde udsigten over bakker og hav eller tage en tur hvor børnene får stillet deres eventyrlyst, fisker i en å, smeder et søm på museet eller noget helt andet.
Ruten er lavet i erkendelse af, at det kan være svært at finde en sikker og smuk vej, overnatning, forplejning, offentlig transport af cykler og spændende attraktioner, hvis man vil på cykeltur i det Østjyske. Man kan opleve ruten fra 2017 og frem.
Ruten vil kunne findes digitalt, men der vil også blive opsat fysisk skiltning og 'roadbooks' til at tage med på turen som inspiration og til hjælp. Man kan vælge forskellige etaper af ruten alt afhængig af, om man er af sted som børnefamilie, en venneflok, cykelklub, motionist, turist eller lokal på tur. Og der beskrives de kulturelle oplevelsesmuliger, natur, overnatningsmuligheder og madsteder, der er undervejs. I 2017 i Kulturhovedstadsåret vil der være nogle særlige arrangementer og attraktioner undervejs.

Kulturring

Kulturringen 2017 er et tværkommunalt projekt, der har fået støtte frem mod 2017 med henblik på kultur- og naturoplevelser, bevægelse og fællesskab.
Projektet er et tværgående samarbejde mellem Samsø, Odder, Favrskov, Norddjurs, Syddjurs, Skanderborg og Aarhus.
Cykelruter og rekreative cykeloplevelser er i centrum. Den samlede rute er på cirka 460 kilometer
Man vil møde attraktive veje, oplevelser, guideservice og tilbud som overnatning og bespisning
Kulturringen udvikles som et aktiv for kulturinstitutioner, turismebranche og Aarhus 2017

Publiceret 30 January 2015 11:00