Poul Byriel (tv) får overrakt Lodvig statuetten af Hans Jørgen Hvidtved fra Ebeltoft Håndværker- og Borgerforening. Privatfoto

Poul Byriel (tv) får overrakt Lodvig statuetten af Hans Jørgen Hvidtved fra Ebeltoft Håndværker- og Borgerforening. Privatfoto

Lodvigprisen:

Hæder til Kvadratstifter og kulturelsker

Erhvervsmanden Poul Byriel fik tildelt Lodvigprisen ved nytårsfestlighed på Molskroen

Af
Af Martin Schultz

?En borger, som har haft stor betydning for både byens erhvervs- og kulturliv blev hædret, da Ebeltoft Håndværker- og Borgerforening forleden uddelte Lodvigprisen ved den årlige nytårsfest.
Prisen blev overrakt til er-hvervsmanden og kulturelskeren Poul Byriel, som måtte finde sig i rosende og hædrende omtale til nytårsfesten på Molskroen forrige lørdag.
“Selvom du helst vil holde dig i baggrunden og trække i snorene, må du komme herop og modtage årets Lodvig i dyb respekt og anerkendelse for et dybt engagement i det frivillige forenings- og kulturliv, ikke mindst i forbindelse med etableringen af Tinghuset i Ebeltoft,” sagde Hans Jørgen Hvidtved, som på vegne af Ebeltoft Håndværker- og Borgerforening overrakte Lodvig statuetten til Poul Byriel.

Glad for kunst og kultur

Lodvigprisen blev indstiftet i 1966 og uddeles til personer, som har gjort en stor og uegennyttig indsats til gavn og glæde for lokalsamfundet Ebeltoft.
Lodvigprisen uddeles ikke hvert år, men kun når der er grund til det. Således er prisen kun blevet uddelt 29 gange i de 49 år, prisen har eksisteret.
“Men det er nu altid sjovest, når der ved foreningens nytårsfest kan uddeles en Lodvig,” sagde Hans Jørgen Hvidtved, iklædt den klassiske bowlerhat, som er Lodvig statuettens kendetegn.
Poul Byriel stiftede i 1968 sammen med sin erhvervspartner Erling Rasmussen tekstilvirksomheden Kvadrat, som i dag føres videre i næste generation af sønnen Anders Byriel og Erling Rasmussens datter Mette Bendix.
Poul Byriel har i en årrække været med i bestyrelsen for Foreningen Norden og været med i bestyrelsen i Ebeltoft Golfklub. Her spillede han en ikke uvæsentlig rolle omkring erhvervelsen af golfbanen og senere i forbindelse med opførelsen af det nye klubhus.
Kulturen og ikke mindst billedkunsten står Poul Byriels hjerte nært. Det blev understreget, da Kvadrat Holding efteråret 2011 købte Tinghuset i Ebeltoft og indrettede det til et kulturelt mødested og udstillingsforum med Ebeltoft Kunstforening som tovholder.

Publiceret 29 January 2015 12:28