Bent Molbech Pedersen, født og opvokset i Ørum, bliver ny skoleleder på Djurslands Efterskole i Fjellerup pr. 1. august 2015.

Bent Molbech Pedersen, født og opvokset i Ørum, bliver ny skoleleder på Djurslands Efterskole i Fjellerup pr. 1. august 2015.

Lederskifte:

Gammel Ørum-dreng i spidsen for Djurslands Efterskole

Anders Christensen stopper med udgangen af indeværende skoleår og giver depechen videre til gammel Djursland-dreng

Af
Af Lars Norman Thomsen

Djurslands Efterskole skal have ny skoleleder. Den nuværende, Anders Christensen, har meddelt skolens bestyrelse, at dette hans 4. skoleår bliver hans sidste.
"Anders Christensen har sammen med familien valgt at blive boende i Gjern og vil fremover gerne kunne være tættere på og bruge mere tid sammen med sin familie, ligesom Anders Christensen har et ønske om at videreuddanne sig," skriver bestyrelsesformand Henrik Grove Rasmussen i skolens nyhedsbrev.
"Vi har været meget tilfredse med Anders' engagement og store indsats i disse år og vi beklager hans afgang, men vi har samtidig stor respekt for Anders' valg. Gennem de seneste år har Anders, sammen med den øvrige ledelse og medarbejderne formået at udvikle skolens profil, således at den til stadighed fremstår med gode tilbud og linjer og er godt rustet til de kommende år," roser bestyrelsesformanden.

Gammel Ørum-dreng

Ny mand i chefstolen ser ud til at blive Bent Molbech Pedersen, 40 (årgang 1974), der de seneste 8 år har været landsleder for DFS (Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler).
Han er bestyrelsen fortrukne, men det bliver op til de fremmødte på en ekstraordinær generalforsamling tirsdag 17. februar kl. 19.00 på efterskolen at konfirmere bestyrelsens indstilling.
Bent Molbech Pedersen deltager på den ekstraordinære generalforsamling.
Han er gammel Ørum-dreng og har med sin familie tidligere været en aktiv del af børne-, ungdoms- og kirkelivet på Djursland.
I øjeblikket er han bosat i Kragelund ved Løsning, men familien er klar til at rykke ind i forstanderboligen på efterskolen.
"Vi har stor tiltro til, at Bent vil kunne fortsætte skolens gode linje og indgå i et godt samarbejde med viceskoleleder Tom Skuldbøl og de øvrige medarbejdere, ligesom han med sit store netværk fra sit tidligere virke vil formå at synliggøre efterskolen bredt og derved være med til at sikre et godt elevgrundlag fremover," skriver Henrik Grove Rasmussen i nyhedsbrevet.

Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) har meldt ud, at Bent Molbech Pedersen stopper som daglig leder.

Formand for Landsudvalget i DFS, Dorte Krogh Eriksen, udtaler:

"Vi er i landsudvalget rigtig kede af at Bent stopper som daglig leder af DFS. Bent har været en dygtig leder, og har stået i spidsen for den nødvendige og positive udvikling af organisationen, som vi kender den i dag. Bent brænder for at børn i Danmark skal høre om Jesus, og det mål har være ledestjernen for hans arbejde. Bent har med sin unikke blanding af strategisk overblik, gode humør og kvikke bemærkninger været en værdsat leder blandt både ansatte, frivillige og børn rundt omkring i landet. Og så vil vi selvfølgelig ønske Bent tillykke med den nye stilling og tillykke til Djursland Efterskole med en fantastisk leder. Heldigvis er der lang tid til sommer. Der er nok at tage fat på – og jeg kender Bent godt nok til, at han lægger sig i selen for at aflevere DFS på bedste vis. Det er vi helt trygge ved."

Publiceret 29 January 2015 14:03