Da-da-da...PUK-udvalgsformand trak i Kulturskolens nye signaturtrøje som bevis på, at fusionen nu er gennemført. Foto: Lars Norman Thomsen

Da-da-da...PUK-udvalgsformand trak i Kulturskolens nye signaturtrøje som bevis på, at fusionen nu er gennemført. Foto: Lars Norman Thomsen

Fotogalleri:

Kulturskolen Syddjurs er nu en realitet

Kulturens politiske formand i Syddjurs, Kirstine Bille, foretog fredag eftermiddag den officielle indvielse af fusionen mellem Musikskolen og Billedskolen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det vrimler med store og små talenter i musikkens og kunstens verden, hvis man skal tro de landsdækkende tv-kanaler. Fredag underholdes vi på stuens femte væg af X Factor på DR, og TV2 er på med på vognen om lørdagen med Danmark har talent.
Budskabet til de unge deltagere er til at forstå. Du kan gå lige direkte fra gaden, ind på scenen i et tv-studie og bliver en stjerne hen over natten. OMG - Oh My God.
Holdningen er heldigvis en anden i Kulturskolen Syddjurs, der ikke gør en dyd ud af at stikke blår i øjnene på unge mennesker.

Kræver øvelse

"Det kræver masser af øvelse for at blive dygtig til på sit felt, hvad enten det nu er musik eller billedkunst," som PUK-udvalgsformand Kirstine Bille (SF) udtrykte det, da hun fredag på Kultur Hotellet i Rønde foretog den officielle indvielse af Kulturskolen Syddjurs - en fusion af Musikskole og Billedskole som reelt trådte i kraft ved årsskiftet.
I dagens anledning var produceret ny t-shirts med Kulturskolens logo på forsiden, og da en vaks kulturformand var skiftet til det ny outfit, var fusionen en kendsgerning.

Undervejs et stykke tid

Allerede i foråret 2014 vedtog Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur, at Syddjurs Musikskole og Syddjurs Billedkskole skulle slås sammen til en Kulturskole.
Indvielsesdagen afslørede, at Billedskolen, der er et barn, som er født i den daværende Rosenholm Kommune, havde en frygt for at blive for for meget lillesøster ved en fusion.
Denne frygt er imidlertid blevet manet i jorden, og fra ledelserne i både Syddjurs Musik- og Billedskole var budskabet, at man nu er klar til at indgå i et samarbejde med en fælles og styrket administration i stedet for to, som formand for Kulturskolen Syddjurs Henrik Gørup Rasmussen understregede det i sin indvielsestale.

Baltzer glædede sig

Hans Chr. Baltzer (S) er byrådets repræsentant i bestyrelsen for Kulturskolen Syddjurs. Også han glædede sig over, at fusionen nu er gennemført.
"Noget af det jeg sætter meget pris på er de dage, hvor jeg er  sammen med dejlige børn, som sammen med deres engagerede lærere viser deres talenter. Godt at vi har et  Danmark, hvor børn har økonomiske muligheder for at udfolde deres talenter og deres muligheder uanset deres forældres økonomiske forkold," lød den klare tale fra en socialdemokrat af den gamle skole.
 

  • Kulturskolen har, ligesom "Teaterkompagniet", Syddjurs Egnsteater, til huse på Kultur Hotellet i Rønde

Publiceret 29 January 2015 11:05