Poul R. Poulsen fra Thorsager har været formand for Rønde lokalafdelingen i Røde Kors gennem ti år og går af til generalforsamlingen i februar. Privatfoto

Poul R. Poulsen fra Thorsager har været formand for Rønde lokalafdelingen i Røde Kors gennem ti år og går af til generalforsamlingen i februar. Privatfoto

Rønde:

Røde Kors på jagt efter ny formand

Poul R. Poulsen fra Thorsager går af efter ti år som formand for lokalafdelingen

Af
Af Martin Schultz

?Rønde afdelingen for Røde Kors leder med lys og lygte efter en ny formand.
Efter ti år på formandsposten forlader den tidligere uddeler i Brugsen i Thorsager Poul R. Poulsen, 75, nemlig bestyrelsen.
“Ingen andre i bestyrelsen vil overtage formandsposten, så vi må ud og finde en ny formand,” siger Poul R. Poulsen, som er et kendt ansigt i frivilligkredse i Røndeområdet og som også fremover vil varetage andre frivillige opgaver i lokalområdet.
“Vi er en velfungerende og velkonsolideret lokalafdeling, som har vores faste opgaver, så vi håber at finde en person, som vil være formand,” siger Poul R. Poulsen.

Med i landsindsamling

Blandt opgaverne Røde Kors' lokalafdeling i Rønde er driften af en vågetjeneste med seks vågekoner, en besøgstjeneste med 17 besøgsvenner, og en nørklegruppe med 23-24 damer, som strikker sammen en gang om ugen.
“Desuden har vi en tombola hvert år i juli til Open by Night i Rønde, og det er en opgave vi tjener en god skilling ved,” siger Poul R. Poulsen.
En anden stor indsats er deltagelsen i Røde Kors' store landsindsamling.
“Vi står for indsamlingen i 8410-området og har nået rigtig fine resultater. Sidste år havde vi fået besat alle ruter og var i top 5 i landsgennemsnittet, når man ser på det indsamlede beløb pr. husstand,” siger Poul?R. Poulsen.
Bestyrelsesformanden skal koordinere aktiviteterne og være kontakten fra Røde Kors til afdelingen. Afdelingen holder fire bestyrelsesmøder om året.
Bestyrelsen har i alt seks medlemmer fra lokalområdet.

Publiceret 28 January 2015 10:36