Konkurrencen på brødmarkedet er blevet så hård, at Femmøller Bageri nu er fortid. Virksomheden blev erklæret konkurs 21. januar 2015.

Konkurrencen på brødmarkedet er blevet så hård, at Femmøller Bageri nu er fortid. Virksomheden blev erklæret konkurs 21. januar 2015.

Erhverv:

Femmøller Bageri erklæret konkurs

Efter 15 år må indehaver Lars Hansen konstatere, at det er forbi. Konkursen blev en realitet 21. januar 2015

Af
Af Lars Norman Thomsen

Allerede før jul lukkede indehaver Lars Hansen, snart 55, for Femmøller Baggeri og de tilhørende bageriudsalg i Rønde og Ryomgård.
På daværende tidspunkt ville han gerne selv have indgivet konkursbegæring, fordi han kunne se, hvor det bar hen og derfor ikke var intteresseret i at lade gælden vokse yderligere.
Det var imidlertid ikke muligt , fordi det koster 750 kroner i stempelafgift og 30.000 kroner i bankgaranti for, at skifteretten vil tage imod en personlig konkursgebæring, og det var Lars Hansen ikke i stand til at levere.

En realitet 21. januar 2015

Ved dekret af 20150121 har Skifteretten i Randers nu taget Lars Hansen under konkursbehandling efter begæring fra en kreditor modtaget 15. januar 2015.
Lars Hansen har drevet Femmøller Bageri siden 2000, men han har måttet erkende, at konkurrencen efterhånden var umulig at matche i takt med, at brugser og lavprisbutikker fik mere og mere brød på hylderne.
Hans kone, Iben Engberg, der har været ansat i virksomheden i et fleksjob, erkender, at det er med stort vemod, at det er nu er slut efter 15 år.
"Vi er meget kede af det, men også afklaret med, at det ikke kan være anderledes," siger Iben Engberg.

Håber på job i branchen

Iben Engberg fortæller, at Lars Hansen håber på, at han kan finde et job som bagersvend eller bagermester, når han lige har sundet sig oven på det skete.
"Han glæder sig til at få lidt mere fri end han har haft de sidste 15 år, hvor han stort set ikke har haft en fridag," siger Iben Engberg.
Selv håber hun på at kunne finde et nyt fleksjob.

Arbejder på genudlejning

Bagerbutikkerne i Rønde og Ryomgård har stået tomme og ubrugte før jul, fordi indehaverne ikke havde mulighed for at foretage sig noget, da lejeren, Femmøller Bageri, ikke var erklæret konkurs.
Efter at konkursen nu er en kendsgerning, kan indehaverne begynde at sondere terrænnet i forhold til fremtiden.
"Jeg vil gøre alt for at forsøge at få lejet butikslokalerne ud til et bagerudsalg igen, men jeg tror, det bliver meget svært," erkender Daniel Smidt Laursen, der ejer lokalerne i Ryomgård sammen med Ole Steiner, som er på vej til flytte Ryomgård efter at have boet i en årrække i Følle.
"Dels fordi det nu er tredje gang inden for få år, at en bager i byen må dreje nøglen og dels på grund af den meget hårde konkurrence, der er på brødmarkedet i Ryomgård. Jeg går med lidt tanker om en café, fordi det jo ikke er noget, vi har i byen i forvejen," siger Daniel Smidt Laursen.

null

Publiceret 28 January 2015 14:08