Elever, lærere og ledere fra Auning Skole hilste på politiker, håndværker og forfatter af bogen “Kloge hænder” Matthias Tesfaye.

Elever, lærere og ledere fra Auning Skole hilste på politiker, håndværker og forfatter af bogen “Kloge hænder” Matthias Tesfaye.

Elever fik ideer til fremtidigt erhvervsvalg ved DM i Skills

Auning Skoles 8. årgang til DM i Skills i Bella Centeret

Af
Anette Bonde

125 elever fra 8. årgang fra Auning Skole deltog sammen med 10 lærere i DM i Skills i København. De havde et banner med teksten “Kloge Hænder” med sig.
“Auning skole er storleverandør af arbejdskraft til virksomhederne i Norddjurs Kommune, og derfor var det helt naturligt, at skolen sendte sine elever fra 8. klasse til København, så alle kunne blive inspireret og få et indblik i, hvilke muligheder der er for at få en god faglig erhvervsuddannelse som ung i 2015,” forklarer skoleleder Lars Sørensen.

Ellevilde supportere

Auning Skole havde to hold med i folkeskolekonkurrencen, og Auning Skole dominerede salen med 125 ellevilde supportere. Derefter gik eleverne i mindre grupper rundt til de forskellige konkurrencestande i de mange haller. De så blandt andet konditorelever, slagtere, frisører, smede, taglæggere, tømrere og murere, mekanikere og SoSu'er.
Hvis ikke eleverne var overvældet ved at komme i Bella Centeret sammen med tusindvis af andre elever, så blev de det i takt med, at de kom rundt på hele området. Alle fag var repræsenteret, så eleverne fra Auning stiftede bekendtskab med mange spændende erhverv.

Mere “Kloge Hænder”

Lars Sørensen peger på, at Auning Skole i 8. og 9. klasse skal skabe et godt udgangspunkt for elevens næste uddannelsestrin, det vil sige en erhvervsuddannelse, en gymnasial ungdomsuddannelse eller 10. klasse. Skolen vil arbejde videre med de ”Kloge Hænder” og vil i løbet af 2015 finpudse og videreudvikle samarbejdet med virksomheder og uddannelsesinstitutioner i regionen.
”Vi har traditionelt været rigtig gode til at sikre elever til gymnasiet, og nu er vejen til en faglig erhvervsuddannelse også blevet synliggjort på en inspirerende måde. Det er vigtigt, at eleverne bliver klædt på til at kunne træffe det rigtige uddannelsesvalg. Jeg tror, at tiltag som disse skærper interessen for de mange forskellige indgange, der er til en ungdomsuddannelse i dag.”

Publiceret 27 January 2015 06:00