En læser mener, at Socialdemokratiets enighed om ja til store vindmøller skyldes, at de ikke skal stå i S-gruppens egne baghaver. Arkivfoto.

En læser mener, at Socialdemokratiets enighed om ja til store vindmøller skyldes, at de ikke skal stå i S-gruppens egne baghaver. Arkivfoto.

Debat Norddjurs:

Socialdemokratiet synes om vindmøller - blot ikke i egen baghave

Af Bjørn Sørensen, Estruplundvej 6, 8950 Ørsted:

"Til Niels Basballe
"føles rart", skriver du.
Sikke et besynderligt ordvalg om en beslutning, der gør mange mennesker ulykkelige og bekymrede. Se Basballes læserbrev "Vindmøller - ingen underkastelse i Socialdemokratiet"
Jeg kommer lige fra et møde, hvor nogle af deltagerne var grædefærdige over, at vindmølleopstillere, godt hjulpet af kommunerne, havde sat kæmpevindmøller op nær deres bolig.
Jeg synes, at man i Norddjurs Kommune skal sætte et par timer af og invitere nogle af de mennesker, der allerede bor op af kæmpemøller til at komme og berette om deres hverdag.
Det vil ikke koste noget i sammenligning med, hvad borgerne allerede har været med til at betale over skattebilletten til advokatregninger og ekstern juridisk bistand i vindmøllesagen.
Advokatregning til forvaltningens ”fodfejl”, da de fjernede en passus fra vindmølleplanen.
Juridisk bistand da det viste sig, at flere kommunalpolitikere havde være inhabile hele vejen gennem Norddjurs Kommune vindmølleplanlægning.
Et sådan møde er det mindste, man kan tilbyde, når der er så mange, der protesterer over kæmpemøller, og når man som kommunalpolitiker har tænkt sig ubekymret at lægge stemme til sådanne projekter.
Angående din påståede enighed i S-gruppen, så må det jo skyldes, at Socialdemokrater synes, det er i orden at sætte kæmpemøller op, når bare det ikke er der, hvor man selv bor.
For det er vel ingen hemmelighed, at der i S-gruppen sidder et medlem, der kæmpede indædt mod vindmøller tæt på hendes egen bolig..."

Publiceret 26 January 2015 18:00