Louise Dolmer i orangeriet, der er blevet indrettet i tilknytning til den indendørs café.

Louise Dolmer i orangeriet, der er blevet indrettet i tilknytning til den indendørs café.

Landmad.dk nu med orangeri

Orangeri, catering og udvikling af lokalt samarbejde

Af
Anette Bonde

Louise Dolmer og hendes medarbejdere i Landmad.dk suser videre med nye tiltag i butikken i Kannikegade i Grenaa. Sidste sommer blev der indrettet udendørs servering både på den lille plads foran butikken og omme i gårdhaven. Nu har hun overdækket en del af gårdhaven og lavet orangeri på 50 kvadratmeter ved siden af den udendørs café.
”Endda med en hyggelig brændeovn. Kom ind og prøv, det er fantastisk hyggeligt,” smiler hun.
Én af gæsterne fandt det endda så hyggeligt, at hun har booket det til konfirmation i foråret. Der er plads til 25 inde i orangeriet.

Mad ud af huset

Landmad.dk fører som bekendt lokalt producerede fødevarer og har endda allieret sig med en bager til at bage brød af det lokale mel. Kokken Dennis Schriver Andersens tryller i køkkenet og med menukortet og frembringer flere og flere specialiteter, blandt andet bonde tapas.
Nu leveres der også mad ud af huset. I Landmad.dk er der ikke så langt fra tanke til handling, siger Louise Dolmer.
”Sådan starter tingene tit her, så da folk efterspurgte mad ud af huset, løste vi også det. Og det griber om sig.”

Aftale med stor cater

Der sker også noget for de større lokale producenter, der sælger igennem Landmad.dk. Louise Dolmer har nemlig indgået en aftale med en af Danmarks største cater-virksomheder, der leverer til restauranter, caféer og storkøkkener i hele landet, og flere af de lokale producenter er begyndt at levere til denne cater. Hun leder i øjeblikket efter flere producenter indenfor mad og drikke.

Lokalt samarbejde

Louise Dolmer sætter også det lokale samarbejde højt, når det gælder det, der foregår bagved kulissen.
Det er for eksempel Johnsen Offset i Grenaa og SignBizz i Kolind hun benytter til prisskilte, brevpapir, foto, skilte, bilreklamer med mere samt Tømrerfirmaet RNS.
Også de lokale uddannelsesinstitutioner henvender sig. Ved åbent hus-aftenen i januar på Viden Djurs fortalte kokken om maden i Landmadk.dk og stod for aftenens traktement.
Kattegatskolen har også haft bud efter Louise Dolmer til at fortælle om iværksætteri.
”Jeg var nervøs for, at eleverne skulle synes, at det var kedeligt, så jeg besluttede at gi' den gas og rullede mig ud med store armbevægelser over en hel time,” griner hun.
Det gjorde så stort indtryk, at eleverne blev siddende efter timens afslutning for at få det hele med og få svar på spørgsmål. Efterfølgende har Landmad.dk modtaget seks-syv ansøgninger fra Kattegatskolen, hvor de unge søger job i butikken.

Publiceret 26 January 2015 17:00