Jakob Olesen, 79, startede som fodboldleder i 1964 og har siddet på en lokal frontposition lige siden, men på torsdag takker han af som fodboldformand, hvis alt forløber efter bogen på generalforsamlingen. Arkivfoto.

Jakob Olesen, 79, startede som fodboldleder i 1964 og har siddet på en lokal frontposition lige siden, men på torsdag takker han af som fodboldformand, hvis alt forløber efter bogen på generalforsamlingen. Arkivfoto.

Generalforsamling:

Fodboldformand rykker en plads ned i hierakiet i IF Midtdjurs

Når IF Midtdjurs Fodbold torsdag afholder generalforsamling er der lagt op til, at Jakob Olesen forlader formandsposten

Af
Af Lars Norman Thomsen

Jakob Olesen, 79, har siddet på en frontposition i fodboldmiljøet i Ryomgård-Nimtofte området siden 1964. Hovedparten af årene som fodboldformand med alt, hvad dette hverv indebærer.
Folk tæt på foreningslivet ved, at den engagerede fodboldmand aldrig har været blot en kransekagefigur. To gange i årenes løb er Jakob Olesen trådt et skridt tilbage, men begge gange har den vedholdende mand måttet tage over igen.
Når IF Midtdjurs Fodbold torsdag afvikler den årlige generalforsamling i klubhuset, tyder alt nemlig på, at Jakob Olesen stopper som fodboldformand.
"Jeg havde gerne set, at det var sket tidligere. Det har desværre ikke vist sig muligt, men jeg forventer, at det nu sker på torsdag," siger Jakob Olesen, fordi et interesseret formandsemne har sagt ja til at prøve kræfter med jobbet.
Jakob Olesen stopper dog ikke sit virke i IF Midtdjurs. Hvis generalforsamlingen vil det, fortsætter han som næstformand og som mentor for den ny mand i formandsstolen.
"Jeg har alderen til at stoppe som formand, men jeg fortsætter gerne mit arbejde i fodboldafdelingen, fordi min lyst til at gøre noget for vores medlemmer fortsat er usvækket," siger Jakob Olesen.
 

Foreslår ny struktur

På generalforsamlingen lægger den siddende fodboldbestyrelse et forslag til ny administrativ struktur for afdelingen frem.
Grundtanken er at målrette opgaverne på flere mennesker og skære bestyrelsen ned til et minimum, så den kommer til at bestå: formand, næstformand og kasserer plus en sekretær.
Herunder skal der være en række arbejdende underudvalg: senior-, ungdom-, aktivitetsudvalg med flere.
"Vi vil gerne involvere flere i arbejdet, men vi tror kun på, at det er muligt, hvis de pågældende kommer til at beskæftige sig med det, der har deres hovedinteresse og ikke skal rende til møder konstant om praktiske ting, der egentlige er dem ligegyldige," siger Jakob Olesen.
Han understreger, at det naturligvis er generalforsamlingen, der suverænt beslutter, om den ny struktur skal vedtages og skrives ind i vedtægterne. Generalforsamlingen begynder klokken 19.30.

Den nuværende fodboldbestyrelse i IF Midtdjurs består af følgende:

  • Formand: Jakob Olesen
  • Næstformand: Bo Hovgaard
  • Sportschef: Frank Dichmann Jensen
  • Ungdomsformand: Mickey Nørgaard
  • Kasserer: Leif Nielsen

 

Publiceret 24 January 2015 12:16