Debat Norddjurs:

Vindmøller - ingen underkastelse i Socialdemokratiet

Af Niels Basballe (S), Norddjurs Kommunalbestyrelse:

"Pia Vand refererer en udtalelse, som jeg ganske rigtigt fremkom med til Socialdemokraternes generalforsamling i maj 2014.
Hun refererede: "Vi er en enig S-gruppe der bakker op om vindmøller i kommunen".
Selvom det var en generel udmelding vedrørende den vedtagne vindmølleplan som kommunalbestyrelsen vedtog 12. april 2011, omhandlende 6 nye opstillingsområder, gælder enigheden i S-gruppen også vindmøller op til 150 meter.
Alle i S-gruppen, både den tidligere periode og den nuværende, har haft tid og mulighed for at fremkomme med hver deres synspunkter.
Al lovgivning, vedrørende opstilling af møller og ansvar for at vores energiproduktion bliver mere ren, har haft en væsentlig rolle i alles endelige stillingtagen.
Der er, og har altid været plads til særstandpunkter i den socialdemokratiske gruppe. Der er absolut ingen "underkastelse", hverken tvungen eller frivillig fra nogen centrale hold, her udøves individuel politik.
Pia Vand skriver, at "sammenhold og enighed ikke er det samme".
Det kan hun for så vidt have ret i, og det er også derfor, vi har muligheden for at have særstandpunkter, men når sammenhold og enighed forekommer, føles det rart."

Publiceret 22 January 2015 13:13