Arkivfoto

Arkivfoto

Debat Syddjurs:

Rosenholmvej på rette vej - men, men, men...

Af Morten Johansen, på vegne af arbejdsgruppen under Hornslet Distriksråd, som har lavet trafiksikringsoplæg til Syddjurs Kommune

"Det er superfedt og glædeligt, at problemet med trafiksikringen af Rosenholmvej er taget seriøst og endnu mere glædeligt, at der har været politisk vilje til at skaffe pengene.

Når det er sagt, vil vi fra den arbejdsgruppe under Hornslet Distriksråd, som blev nedsat på opfordring af politikerne, påpege at på trods af de fine ord, som Syddjurs kommune har lagt på Facebook og udleveret i en pressemeddelse baseret på NMT-udvalgets beslutning om trafiksikringen, så har politikerne IKKE skabt en sikker krydsningsmulighed, som ellers har været vores store ønske.

Denne ene sikre krydsningsmulighed er stadig den helt klare første prioritet fra arbejdsgruppens side. Det er også blevet gjort klart overfor NMT-udvalgets medlemmer og borgmesteren på vores fælles møde i sommer. Det er den præsentation, som Syddjurs kommune nu henviser til, men der nævnes ikke, at de har fravalgt førsteprioriteten til fordel for noget andet.

I præsentationen er nævnt et lyskryds, som forvaltningen på flere møder i juni og juli sagde god for kunne etableres, men den mulighed er skudt i sænk og der er heller ikke blevet tænkt i andre sikre alternativer udfra de ønsker arbejdsgruppen præsenterede.

Husk på der er altså stadig over 12.500 krydsninger om ugen, som skal flettes ind mellem de 50.000 biler og 5600 tunge køretøjer, som passerer i al for høj fart på Rosenholmvej på en uge.

Lyssignalet er desværre ikke kommet med i beslutningen i første omgang, men vi vil sende en opfordring til politikerne til at se på det endnu engang.

Arbejdsgruppen står meget gerne til rådighed for at finde en løsning sammen med jer, hvis man trods tidligere udmeldinger fra forvaltningen ikke mener, at lyskrydses kan etableres i sin nuværende form.

Jeres forslag med at flytte nuværende fodgængerfelt op mellem Engvej og Byvej, kan ikke stå alene uden lyssignal. Det viser al erfaring. Her er nogle eksempler:

http://www.randers.dk/News.aspx?id=72044

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-19779253.html?rss

http://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web...

http://www2.gladsaxe.dk/.../D4EB3B4959CEA601C1257AB6003F8D91

http://www.fyens.dk/.../Farvel-til-amtets.../artikel/571246

Lad os få det på plads en gang for alle og lad det ske på en gang, nu der alligevel skal til at laves anlægsarbejde. Bruge mere tid og flere penge på flere trafiktællinger har vi ikke brug for. Der findes jo allerede trafiktal, som kan bruges."

Med venlig hilsen
Arbejdgruppen som har udarbejdet og fremlagt trafiksikringsforslag for Rosenholmvej til Syddjurs kommune

Til interesserede kan man se arbejdsgruppen løsningsforslag her: http://media.wix.com/ugd/033d64_f860178196cf44478dc010bcb52bb6ae.pdf

samt følge arbejdsprocessen på dette link:
http://www.hornsletby.dk/#!arbejdsgruppens-moedereferater/c1ssrPubliceret 21 January 2015 16:45