FC Djurslands nye cheftræner Krzysztof Popczynski tyvstartede fodboldåret mandag aften. Lørdag har fodboldoverbygningen inviteret samtlige trupper til nytårsappel på Grenaa Stadion

FC Djurslands nye cheftræner Krzysztof Popczynski tyvstartede fodboldåret mandag aften. Lørdag har fodboldoverbygningen inviteret samtlige trupper til nytårsappel på Grenaa Stadion

Lokalfodbold:

FC Djursland varmer op til ny sæson

Overbygningsholdet supplerer paletten af hold med et U15 drengemandskab. Lørdag er der fælles nytårsappel for samtlige trupper

Af
Af Lars Norman Thomsen

FC Djurslands senior- og U19-trup tyvstartede de udendørs forberedelser allerede mandag aften på kunstgræsbanen på Grenaa Stadion under ledelse af Danmarksserieholdets nye cheftræner Krzysztof Popczynski.
Cheftræneren har ønsket at se spillerne an en uge før den planlagte sæsonstart, så han hurtigt kan danne sig et indtryk af, hvem der kan begå sig i førsteholdstruppen.
Lørdag klokken 13 har FC Djursland inviteret til nytårsappel på Grenaa Stadion for samtlige trupper: seniorer, U19, U17, U16 og U15.
U15-truppen er det nyeste skud på stammen i FC Djursland-regi. Holdet, der skal spille på Aastrup-Hammelevs licens i forårets A-række, får Karl Juul som cheftræner, og han sekunderes af Kasper Klemmesen, begge har deres base i samarbejdsklubben Østdjurs 91.
"Vores nytårsappel kommer til at foregå meget uformelt. Både gamle og nye spillere er naturligvis særdeles velkomne," siger FC Djurslands direktør Ronni Didriksen.
 

Ved at få overblik

Trænerduoen, cheftræner Krzysztof Popczynski og assistent Jesper Borup, har brugt mange timer de seneste måneder på at få sammensat en slagkraftig førsteholdstrup til flagskibet, Danmarksserieholdet.
"Vi har naturligvis mange spørgsmålstegn lige nu, og derfor vil jeg ikke nævne navne, men jeg har en forventning om, at vi får tilgang både fra lokale spillere og spillere udefra," siger Ronni Didriksen.
Efter slutfløjtet i efteråret 2014 meddelte spillere som Søren Winther, Simon Elkjær Nielsen og målmand Lars Andersen, at de ville søge nye græsgange efter nytår.
Det ser ud til, at Danni Lauridsen vil det samme. Ronni Didriksen forventer i hvert fald ikke, at han spiller hos FC Djursland i foråret.
Det gør derimod en anden 'aarhusianer', Morten Hjorth, lover FC Djursland direktøren.
"Krzysztof og Jesper har en lang liste med spillere, som de gerne ser i FC Djursland, men vi er alle tre enige om, at de pågældende skal komme af interesse og ikke, fordi vi lægger på knæ for dem," understreger Ronni Didriksen.

Direktørens 2020-plan

På næste uges bestyrelsesmøde i FC Djursland A/S vil Ronni Didriksen fremlægge sit bud på en femårsplan for fodboldoverbygningen for den samlede bestyrelse.
"Det er så moderne med 2020-planer," griner FC Djursland direktøren.
"Nej, det er naturligvis vigtigt hele tiden at have et mål eller en strategi at arbejde efter, og uden at afsløre for meget på forhånd, så er det nok ikke overraskende, at jeg mener, vi skal satse lokalt og på at uddanne egne talenter til vores førstehold."
Ronni Didriksen ser det ikke som en katastrofe, hvis Danmarksserieholdet rykker ned i Jyllandsserien.
"Vi går selvfølgelig målrettet efter at blive i Danmarksserien, fordi vi mener, vi har holdet til det, men skulle det kikse, må vi tage det med, for det nytter ikke kun at arbejde kortsigtet. Det her bliver et langt og sejt træk."
FC Djursland udfordring på seniorplan bliver at fastholde en placering, hvor førsteholdet altid er mindst en række over det næstbedste hold på Djursland.
"Det skal altid være målet, men vi stiler naturligvis højere, og det kræver, at vi har is i maven og tror på vores strategi," siger Ronni Didriksen.

Publiceret 20 January 2015 14:15