Henrik Bøgild Nielsen, International Furniture, (i midten) sammen med bestyrelsesmedlem Dennis Friis Thaagaard og datteren Sille, der er piccoline i virksomheden. Fotos: Djurslands Erhvervsråd.

Henrik Bøgild Nielsen, International Furniture, (i midten) sammen med bestyrelsesmedlem Dennis Friis Thaagaard og datteren Sille, der er piccoline i virksomheden. Fotos: Djurslands Erhvervsråd.

Erhvervspriser til Mi Tech og International Furniture

International Furniture fik Djurslands Erhvervsråds erhvervspris og Mi Tech fik iværksætterprisen

Af
Anette Bonde

Som tidligere omtalt her på Lokalavisen Norddjurs' hjemmeside var tres af Djurslands erhvervsfolk fredag 9. januar samlet på Meilgaard Slot til Djurslands Erhvervsråds Nytårs Taffel. Efter at de to borgmestre havde ridset de indre linjer op, talt om rammevilkår for erhvervslivet og besvaret spørgsmål, blev erhvervsprisen og iværksætterprisen uddelt.

International Furniture

Det blev møbelvirksomheden International Furniture i Ørum, der modtog årets erhvervspris. I sin begrundelse nævnte Ole Sørensen, formand for Djurslands Erhvervsråd, blandt andet at International Furniture er gazellevirksomhed for 2. år i træk, og at man netop har udvidet med stort nyt byggeri.
Direktør Henrik Bøgild Nielsen kvitterede med en takketale, hvori han fremhævede sit hold, der siden han overtog virksomheden er vokset fra tre til fjorten medarbejdere.
“Det er en kæmpe fornøjelse at modtage sådan et skulderklap. Vi opnår prisen på grund af det hold, vi har.”
Han kunne fortælle, at selv om markedet er gået tilbage, så har International Furniture formået at vækste med hele 300 procent.

Mi Tech

Ole Sørensen nævnte i sit oplæg til overækkelsen af iværksætterprisen til Mi Tech, at de to stiftere havde sagt farvel til deres trygge lønarbejdertilværelse for at blive selvstændige.
Ib Christensen og Morten Bertelsen startede Mi Tech 1. juni 2013. Begge var ansat på L-tec i Nørager, Morten Bertelsen i seks et halvt år og Ib Christensen i otte år. I starten var de to ansatte, og i dag er de fem.
Mi Tech har specialiseret sig i laserskæring og buk.
Det har været en stor udfordring, nævnte Ib Christensen i sin takketale, men de besluttede at prøve, inden de blev ældre.
“Morten var midt i 30'erne, og jeg selv sidst i 40'erne. Det var 'bare deruda' og se om ikke vi kunne svømme. Og det gik jo godt, selv om der skal ydes noget i starten. Men det har været al sliddet værd.”

fakta
@Fakta Brod Weekend3:En gazelle er en virksomhed, der i løbet af de seneste fire regnskabsår har mere end fordoblet omsætningen eller bruttoresultatet i perioden.

Publiceret 20 January 2015 11:00