Også børn yngre end 2. Og 3. klasse ser ud til at have det rigtig sjovt sammen med Rosenholm Tamburkorps.

Også børn yngre end 2. Og 3. klasse ser ud til at have det rigtig sjovt sammen med Rosenholm Tamburkorps.

Musik:

Rosenholm Tamburkorps spiller op til nye minier

Mangel på musikalsk grundskole får Rosenholm Tamburkorps op på trommestikkerne

Af
Mogens Greve

Positiv udvikling for tamburkorpset - og mangel på en musikalsk grundskole - er væsentlige grunde til, at Rosenholm Tamburkorps nu går i offensiven for at få nye medlemmer. Orkesteret udvider med en ny afdeling - et Miniorkester for børn i 2. og 3. klasse.

Rundt på skolerne

Repræsentanter fra Rosenholm Tamburkorps kommer rundt på Ådalsskolen, Mørke Skole og Hornslet Skole i uge 3 og 4, hvor eleverne introduceres til noget af den musikundervisning, som de også kan møde i Miniorkestret.
“Vi mener, at der mangler en musikalsk grundskole i lokalområdet, som fokuserer på at udvikle børn gennem leg med rytme og musiske aktiviteter,” siger miniorkesterleder Steffen K. Christiansen.
”Vi ved, at udvikling af musikalske kompetencer også indirekte støtter op om eksempelvis skolefag som dansk og matematik samt sociale kompetencer, og vi håber, at mange flere børn får glæde af dette. Miniorkesteret skal gerne være med til at øge interessen for musikken generelt i Syddjurs Kommune.”
Undervisningen har fokus på at udvikle børns lyst til at lære og udvikle sig gennem musikalske aktiviteter.
Børnene stifter bekendtskab med de forskellige instrumenter og det at marchere sammen, hvilket også skaber forudsætningerne for at kunne starte i Rosenholm Tamburkorps i 4. klasse.

Publiceret 19 January 2015 10:15