Henriette Vendelbo har allieret sig med stemmer fra kulturens verden i vindmølledebatten.

Henriette Vendelbo har allieret sig med stemmer fra kulturens verden i vindmølledebatten.

Bjørn Nørgaard ind i vindmølledebat

Privat modstander af vindmøller arrangerer træf med kulturelle fyrtårne i vindmølledebatten

Af
Anette Bonde

Billedhugger Bjørn Nørgaard, billedkunstner Heine Skjerning, kortfilmen ”In the silence of nature” lavet af den danske journalist Peter Skeel Hjorth og den svenske dirigent Mats Rondin, og nabo til kæmpevindmøller Kent Nielsen fra Grindsted. Det er de medvirkende i den aften Henriette Vendelbo, Sorvad, inviterer til på Godsbanen i Aarhus onsdag 21. januar.

Jyske kommunalpolitikere

Henriette Vendelbo, Sorvad, har i et par år haft vindmølleproblematikken tæt inde på livet i forbindelse med Norddjurs Kommunes planer om at opstille 149 meter høje vindmøller tæt på hendes hjem. Hun har været en af frontfigurerne blandt vindmøllemodstanderne i hendes egen kommune. Nu har hun valgt selv at leje en sal på Godsbanen i Aarhus og brede debatten ud til også at omfatte film og musik.
“Det er forfriskende at prøve at drøfte vindmøller på en lidt anden måde.”
Onsdag 21. januar klokken 17-19 har hun inviteret alle kommunalbestyrelsesmedlemmer i hele Jylland og berørte borgere, det er blandt andet medlemmer af Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller, til træf. Der kommer også besøg fra Christiansborg, idet Energi- og Klimaordfører Villum Christensen fra Liberal Alliance, har takket ja til at deltage.
Henriette Vendelbo betaler selv lokalerne, og tilmelding skal ske til hende. Hun oplyser, at arrangementet er for indbudte gæster, men man må gerne tage kontakt til hende, hvis man gerne vil deltage.
På Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøllers hjemmeside er der opslag, hvor man kan finde kontaktoplysninger.

Publiceret 19 January 2015 18:00