Mols har sit eget kafferisteri, og tirsdag 20. januar på Grenaa Bibliotek kommer Kari Baklund herfra og fortæller om kaffedyrkning. Her sammen med sin kompagnon Morten Engstrøm.

Mols har sit eget kafferisteri, og tirsdag 20. januar på Grenaa Bibliotek kommer Kari Baklund herfra og fortæller om kaffedyrkning. Her sammen med sin kompagnon Morten Engstrøm.

Kaffeslabbaras:

Idérige iværksættere byder på kaffe og historier

Kari Baklund fra Mols Kafferisteri fortæller om kaffedyrkning

Af
Anette Bonde

Kaffe er mange ting. Tirsdag 20 januar klokken 19 kommer Kari Baklund fra Mols Kafferisteri til Grenaa Bibliotek og fortæller om kaffedyrkning. Hun kommer desuden ind på forskellen på god og dårlig kaffe, og om de mange fantas-tiske rejser, som kaffehandlen bringer med sig.
Mols Kafferisteri drives af Kari Baklund og Morten Engstrøm. Deres passion for kaffe begyndte på en vandretur i en kaffeplantage i Sydindien i 2009.
Året efter begyndte de at importere rå kaffebønner, og to år senere også økologisk te. De sætter en ære i at købe kaffen og teen direkte af dem, der dyrker jorden og køber kun fra kaffeplantager og tehaver, som de selv har besøgt. Kari Baklund og Morten Engstrøm har besøgt mange kaffeplantager i Indien og Guatemala.
Inden bønnerne overhovedet har forladt plantagen, er der gang i processen.
Når kaffebærret har forladt kaffebusken, sorteres de umodne bær fra, frugtkødet skal skilles fra bønnerne, bønnerne fermenterer natten over, skylles i frisk vand og lægges til tørre i solen.
Det er alt sammen noget, der har betydning for smagen i din kaffekop.

Publiceret 17 January 2015 09:00