Arkivfoto

Arkivfoto

Koncert:

Judith Völker tager afsked med Ebeltoft Kirke

Den længe planlagte nytårskoncert i Ebeltoft Kirke bliver også en afskedskoncert for sognets organist

Af
Af Martin Schultz

Fortid og fremtid blander sig i skøn musikalsk forening, når der søndag 18. januar kl. 16 er nytårskoncert i Ebeltoft Kirke.
Det bliver en festlig koncert med både messingblæsere, Ebeltoft Kirkes projektkor og Knebel-Rolsø Kirkekor og så selvfølgelig Judith Völker som det samlende midtpunkt.
”En nytårskoncert skal være festlig, og sådan var den planlagt længe før jeg tog min beslutning om at få nyt arbejde i kirkerne på Mols,” siger Judith Völker, som havde sine første tjenester i Helgenæs Kirke og Vistoft Kirke til gudstjenesterne nytårsdag.

To kor medvirker

I Nytårskoncerten medvirker både Ebeltoft Kirkes projektkor, som Judith Völker nu overlader til nye kræfter, og Knebel-Rolsø Kirkekor, som hun allerede er leder af.
Fra sine 25 år som organist i Tyskland er Judith Völker vant til at have et kantori, et voksenkor, med i sit musikalske arbejde.
Med ankomsten til Ebeltoft for fire år siden blev der derfor også oprettet et voksenkor, som kom til at hedde Ebeltoft Kirkes projektkor, fordi det særligt samlede sig frem mod udvalgte opgaver.

Nu gælder det Mols

Men allerede før sin ankomst til kirkerne på Mols havde Judith Völker overtaget ledelsen af Knebel-Rolsø Kirkekor, som siden har skiftet navn og nu hedder Mols Helgenæs Kirkekor.
Koret medvirker også til Nytårskoncerten i Ebeltoft Kirke og repræsenterer således Judith Völkers fremtidige virke.
Fremover skal hun også overtage Marianne Bies børne- og ungdomskor, så korfremtiden tegner lys for både børn, unge og voksne på Mols.

To dobbeltkor motetter

Nytårskoncerten i Ebeltoft Kirke har temaet Syng Herren en ny sang.
Det er også navnet på en af de dobbeltkor motetter, som e r programmet til koncerten.
Den anden er Davidsalme 100, ”Jauchzet dem Herrn Alle Welt”, som også er et kendt stykke vokalmusik.
I koncerten medvirker den musikalske familie Pultz, bestående af forældre og tre børn, som både kan sikre koncerten blæserindslaget, og som besidder musikaliteten til at kunne synge med i koncertens to dobbeltkor motetter.

Nytårskoncert i Ebeltoft Kirke

Søndag 18. januar kl. 16.00

Medvirkende er organist Judith Völker, Ebeltoft Kirkes projektor, Knebel-Rolsø Kirkekor og Familien Pultz

Publiceret 16 January 2015 06:27