Kreative kvinder: fra venstre vil Hanne Løber, Gunhild Pedersen, Bettina Jensen og Charlotte Lambrecht skabe en butik fuld af særlige oplevelser. Foto: Martin Schultz

Kreative kvinder: fra venstre vil Hanne Løber, Gunhild Pedersen, Bettina Jensen og Charlotte Lambrecht skabe en butik fuld af særlige oplevelser. Foto: Martin Schultz

Ny butik:

Lopper med kant og unikke kreationer

Fire kvinder med kreative talenter åbner Butik Zærlig på Kaløtorvet i Rønde

Af
Af Martin Schultz

?“Hver ting i vores butik har været igennem kreative hænder og er derfor noget særligt.”
Det er hemmeligheden bag den Butik Zærlig, som fredag 16. januar slår dørene op i en del af det tidligere O.S. Boligtextiler på Kaløtorvet og med Otto Sørensen A/S og Bies Hunderi som nærmeste naboer.
“Jeg synes, at Rønde mangler en butik med kunsthåndværk,” siger Hanne Løber, som i forvejen har sin store andel i antik-, retro- og blomsterbutikken Havely i Følle.
Sammen med tre flittige kollegaer fra det kreative fællesskab Kluns & Ko springer Hanne Løber nu ud i det nye projekt, som hun er med i side om side med at Havely i Følle fortsætter som hidtil.
“Butik Zærlig bliver et sted, hvor ideer og materialer bliver kombineret på kryds og tværs med redesign som det bærende tema. Hver enkelt ting er unik. Der er kun den ene af hver slags, og det er de fire kvinder bag butikken, som har haft tingene gennem deres hænder. Det bliver en butik fuld af oplevelser,” siger Hanne Løber om Butik Zærlig.

Omforandrer brugte ting

Kluns & Ko er et kreativt fællesskab, som består af Bettina Jensen fra Mørke, Charlotte Lambrecht fra Hornslet og Gunhild Pedersen fra Elev. De inspirerer hinanden og tager på markeder sammen, og har blandt andet været med til Hanne Løbers julemarked i Følle Købmandsgård.
“Vi glæder os til for alvor at sætte vores kreative talenter i spil,” siger de tre kunsthåndværkere fra Kluns & Ko, som alle har et arbejde ved siden af, som nu skal kombineres med butiksdrift på fuld tid.
Bettina Jensen er uddannet på den grafiske linje på Århus Kunstakademi og bidrager med malerier, grafik og accessories, som hun syr ved at genanvende tekstiler.
Charlotte Lambrecht er oprindelig uddannet dekoratør og syr sine arbejder, hvor hun omforandrer brugte materialer kreativt. Hun laver net, puder og voksentøj.
“Jeg bruger brugte habitter og syr dem om til jakker og kjoler,” fortæller Charlotte Lambrecht.
Gunhild Pedersen er sygeplejerske og skal have vagterne til at passe fremover, for der skal gang i strikkepindene for at levere varer ind i Butik Zærlig.
“Jeg syr, strikker og hækler overvejende tøj og legetøj til børn i alderen fra 0 til 8 år, men laver også lidt tasker og andet tilbehør til de voksne,” fortæller Gunhild Pedersen om sit bidrag til Butik Zærlig.

Ny gæstekunstner hver måned

Hanne Løber fra Følle kommer til at sælge sine redesignede puder, men vil derudover levere “lopper med kant” til butikken. Hun er en sand loppejæger og rider højt på tidens retro- og genbrugsbølge med en meget veludviklet næse for at gøre de sjove og interessante fund.
“Butik Zærlig skal være en butik fuld af oplevelser, hvor man møder overraskelser og kan finde en gave til mange forskellige formål,” siger Hanne Løber.
Kvartetten bag Butik Zærlig vil i løbet af foråret begynde at præsentere gæstekunstnere en måned ad gangen i butikken. Interesserede udstillere er velkomne til at henvende sig .
De fire kvinder vil på skift passe butikken, som har lukket mandag, men ellers følger de øvrige butikkers åbningstider.
Desuden vil der på fredage og lørdage blive mulighed for at afhente bestilte blomster fra Havely i Butik Zærlig.
“Vores butik har virkelig fået en A-plads i byen,” slår Hanne Løber fast. Hun er glad for at ejendommens ejer, Mariann Sørensen fra Otto Sørensen A/S, valgte “med hjertet”, som Hanne Løber udtrykker det, da ejendommens fremtidige anvendelse skulle besluttes af Mariann Sørensen.

Butik Zærlig

Åbner fredag 16. januar kl. 9.30 på Hovedgaden 51B/Kaløtorvet i Rønde

I dagens anledning serveres en en Zærlig vin og kransekage

Publiceret 15 January 2015 08:35