Justitsminister Mette Frederiksen (S) sidder med nøglen til at forhindre, at Djursland mister sit teoriprøvested i Grenaa, mener Djurslands borgmestrene Claus Wistoft (V) og Jan Petersen (S).

Justitsminister Mette Frederiksen (S) sidder med nøglen til at forhindre, at Djursland mister sit teoriprøvested i Grenaa, mener Djurslands borgmestrene Claus Wistoft (V) og Jan Petersen (S).

Djurslands borgmestre:

Tag affære Justitsminister

Jan Petersen og Claus Wistoft appellerer til Mette Frederiksen om at sikre, at det fortsat bliver muligt at aflægge teoriprøve i Grenaa

Af
Af Lars Norman Thomsen

Rigspolitiets planer om at reducere i antallet af teoriprøvesteder fra 50 til 21 har fået Norddjurs borgmester Jan Petersen (S) og Syddjurs borgmester Claus Wistoft (V) til at råbe fælles vagt i gevær.
Det sker i et brev til Justitsminister Mette Frederiksen (S), hvor Jan Petersen og Claus Wistoft fortæller ministeren om de uheldige konsekvenser det vil få for Djursland, hvis områdets eneste teoriprøvested i Grenaa bliver skrottet.

Ligger i kortene

Rigspolitiets planer for Østjylland går på at drosle ned fra de nuværende tre teoriprøvesteder til to.
For nuværende er der mulighed for at gå til teoriprøve i Aarhus, Randers og Grenaa.
I det spil vurderer Petersen & Wistoft, at Grenaa nok kommer til kort i betragtning af, at Østjyllands Politi allerede har vist Djursland vintervejen ved at beskære i antallet af politifolk i Grenaa i forbindelse med en større omstrukturering.

Koster tid og penge

"En reduktion af teoriprøvestederne vil få negativ betydning for borgerne på Djursland i forhold til tid og økonomi i forbindelse med at erhverve sig kørekort," skriver de to borgmestre.
De nævner:
1. Det vil ramme de unge, der udgør hovedparten af de lokale køreskolers elever. "Lukning af teoriprøvestedet i Grenaa vil illustrere den bevægelse mod Randers og Aarhus, som der lægges så mange kræfter i at balancere i forhold til unge mennesker."
2. En lukning i Grenaa vil gør det sværere at sikre driften for de lokale køreskoler og kørelærere og ligeledes det køretekniske anlæg på Ring Djursland. Borgmestrene frygter for, at det køretekniske anlæg vil lide døden, som det skete i Struer, hvor Rigspolitiet også nedlagde et teoriprøvested.
3. Hidtil har det været en styrke, at det har været muligt at modtage køreundervisning og aflægge teoretiske og praktiske køreprøver på Djursland og på denne måde komme til at kende til de lokale trafikforhold. Det vil også gå fløjten, hvis Grenaa snart er fortid, bemærker de to borgmestre.

Ikke i regeringens kram

Petersen & Wistoft minder på falderebet Justitsministeren om, at Rigspolitiets planer om at drosle ned kan betyde yderligere skævvridning og centralisering.
"Det går stik imod den udvikling, som regeringen har erklæret at kæmpe imod og som kommunerne i mere tyndt befolkede områder hver dag arbejder for at afbøde," slutter de to borgmestre deres appel til Mette Frederiksen.

Publiceret 15 January 2015 15:33