Flere af eleverne som i 2012 deltog i tandbørstedagen på Hornslet Skole skal nu også til valgurnerne.

Flere af eleverne som i 2012 deltog i tandbørstedagen på Hornslet Skole skal nu også til valgurnerne.

Valgår:

Statsministeren har udskrevet Skolevalg

8. og 9. klasser i Danmark, Grønland og Færøerne - og Syddjurs - er kaldt til valg- urnerne

Af
Mogens Greve

Skolevalg finansieret af Folketinget og Undervisningsministeriet er et tilbud til skolebørn i 8. og 9. klasse om at deltage i et autentisk valgforløb med valgdag torsdag 29. januar.
Det tre uger lange undervisningsforløb blev skudt i gang mandag 12. januar, hvor statsministeren udskrev Skolevalg. En række skoler i Syddjurs Kommune deltager i valget.

Hornslet er med

”Jeg har endnu ikke tilbagemeldinger fra alle skoler,” siger skoleleder på Hornslet Skole, Bitter Rasmussen.
”Men en række skoler har givet tilsagn, og vi arbejder nu på at få etableret autentiske valgsteder på skolerne.”
Forud for valget arrangeres der politiske debatmøder på skolerne.
På Hornslet Skole er det tirsdag 27. januar kl. 14-15.30 i Gl. gymnastiksal, hvor ni ungdomspartier kommer for at debattere og promovere sig.
Undervisningsforløbet op til Skolevalget er beskrevet på skolevalg.dk. Forud for valghandlingen går et tre uger langt valgkampslignende undervisningsforløb, der understøtter flere fælles mål i samfundsfag.

25 mærkesager

Undervisningsforløbet er gratis og kan gennemføres på to ugentlige samfundsfagstimer over de tre uger, men det beskrives som oplagt også at inddrage timer fra andre fag og fra den understøttende undervisning.
Når valget er udskrevet mandag 12. januar, skal eleverne i den første uge orientere sig i 25 mærkesager og beslutte sig for, hvilke tre de vil kæmpe for.
I anden uge skal de lave mindst én kampagne for en mærkesag og dele den på de sociale medier for at skaffe opmærksomhed og opbakning til den.
Op til den sidste uge vælger de politiske partier også tre mærkesager, der herefter kommer til at udgøre grundpillen i deres partiprogram for Skolevalg.
Elevernes opgave er her at vurdere hvilket parti, der bedst repræsenterer deres holdninger, og som de derfor vil stemme på.
I denne uge kan skolerne via skolevalg.dk ønske at få politiske ungdomspartier ud på skolerne for at debattere valgemner. Når stemmerne er talt op om aftenen den 29. januar, offentliggøres valgresultatet som del af en valgaften på DR Ultra.

Publiceret 14 January 2015 17:15