Rugbrødet har siden middelalderen - måske endda før - været en af danskernes vigtigste ernæringskilder.

Rugbrødet har siden middelalderen - måske endda før - været en af danskernes vigtigste ernæringskilder.

Nyt arkæologi-forløb i Det historiske køkken

Dansk madkultur undersøges i ny forsøgsrække på landbrugsmuseet

Af
Anette Bonde

”Det Historiske Køkken” på Dansk Landbrugsmuseum Gl. Estrup starter ny forsøgsrække tirsdag 13. januar klokken 9.30 - 13.30.
“Det handler om at afprøve opskrifter fra meget gamle danske kogebøger,” forklarer museumsinspektør Bettina Buhl.
Alle, der har lyst til at deltage i kortlægningen af madens kulturhistorie i Danmark, skal bare møde op. Deltagerne afprøver opskrifter og smager bagefter på herlighederne.

Er med i formidlingen

Mulighederne med grøntsager og frugter i Den Landbobotaniske have skal udforskes, og deltagerne skal også bidrage ved museets arrangementer, hvor måltidets kulturhistorie er en væsentlig del af formidlingen eller som et led i undervisningen af skolebørn. Der arbejdes tæt sammen med museets personale, det Historisk Værksted og museets øvrige frivillige.

Opskriftshæfte

I 2015 skal der laves et lille opskriftshæfte. Yderligere skal der arbejdes med krydderurter og årstidens mad og traditioner.
Endelig deltager Det historiske Køkken i forskningsprojekter sammen med universiteter og fødevareproducenter med udviklingen og smagen af de gamle sorter af danske kultur- og nytteplanter.

Publiceret 14 January 2015 15:00